Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον από ΟΤΕ για σερβική Mobtel

Την πώληση της δεύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στη Σερβία, της Mobtel, προωθεί η σερβική κυβέρνηση και το πιθανότερο είναι πως ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα τον Απρίλιο. Ενδιαφέρον και από ΟΤΕ.

Ενδιαφέρον από ΟΤΕ για σερβική Mobtel
του Σταμάτη Ζαχαρού

Την πώληση της δεύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στη Σερβία, της Mobtel, προωθεί η σερβική κυβέρνηση και το πιθανότερο είναι πως ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα τον Απρίλιο.

Μετά από διαπραγματεύσεις διάρκειας ενός μήνα η σερβική κυβέρνηση και μια αυστριακή κοινοπραξία που είχε αποκτήσει το μερίδιο που κατείχε ο μεγιστάνας Μπογκολιούμπ Κάριτς στη Mobtel συμφώνησαν να ιδρύσουν κοινή επιχείρηση, η οποία θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο πάροχο.

Το κράτος θα ελέγχει το 70% και η κοινοπραξία το 30%. Σύμφωνα με πηγές στο Βελιγράδι μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών της Mobtel είναι η βρετανική Vodafone, η ισπανική Telefonica, η γερμανική Deutsche Telecom και φυσικά ο όμιλος ΟΤΕ, καθώς τόσο ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Π. Βουρλούμης όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Β. Μαρτιγόπουλος δήλωσαν πρόσφατα ότι η αγορά κινητής τηλεφωνίας στη Σερβία αποτελεί προς το παρόν μοναδική εναλλακτική επέκτασης για τον ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v