Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

cosmoONE: Στις 1.083 οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες

Ξεπέρασε τις 1.000 ηλεκτρονικές δημοπρασίες (1.083) η εταιρία cosmoONE, του ομίλου ΟΤΕ, μαζί με τις δημοπρασίες που πραγματοποιήθηκαν το Φεβρουάριο 2006, στα σχεδόν πέντε έτη παροχής της υπηρεσίας.

cosmoONE: Στις 1.083 οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες
Ξεπέρασε τις 1.000 ηλεκτρονικές δημοπρασίες (1.083) η εταιρία cosmoONE, του ομίλου ΟΤΕ, μαζί με τις δημοπρασίες που πραγματοποιήθηκαν το Φεβρουάριο 2006, στα σχεδόν πέντε έτη παροχής της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, οι δημοπρασίες ήταν τόσο πλειοδοτικές όσο και μειοδοτικές, οκτώ διαφορετικών τύπων, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 6.528 εταιρίες.

Η συνολική αξία, προϊόντων και υπηρεσιών, που δημοπρατήθηκε ανήλθε σε 150 εκατ. ευρώ, ενώ δόθηκαν 26.910 προσφορές και 5.950 παρατάσεις.

Επισημαίνεται, πως σε κάθε ηλεκτρονική δημοπρασία συμμετείχαν κατά μέσο όρο 6,5 επιχειρήσεις, ενώ η μέση αξία της κάθε δημοπρασίας ανήλθε σε 140 χιλ. ευρώ.

Κατά μέσο όρο δόθηκαν 23 προσφορές ανά δημοπρασία και παραχωρήθηκαν 6 παρατάσεις.

Τέλος, το μέσο όφελος για κάθε δημοπρασία ανήλθε σε ποσοστό 24% επί της αξίας της δημοπρασίας.

--- Χρονικό Δημοπρασιών

Η πρώτη Β2Β Ηλεκτρονική Δημοπρασία στην Ελλάδα διεξήχθη από την cosmoONE το Μάρτιο του 2001. Έκτοτε, η εταιρία ακολουθώντας καινοτόμες μεθόδους, οργάνωσε για τους πελάτες της τόσο πλειοδοτικές (forward) όσο και μειοδοτικές (reverse) Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες διαφόρων τύπων: Αγγλικές - English, Ολλανδικές -Dutch, Αμερικάνικες -Yankee, Ιαπωνικές- Japanese, Δυναμικές - Dynamic Sealed Bid, Πολλαπλών Μεταβλητών -Multi Variable Bidding, Κλειστές – Sealed, Ανοιχτές– Open Bid.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα έχουν δημοπρατηθεί: 700 τόνοι βιομηχανικού χάρτου, 5.000.000.000 στελέχη εντύπων, 1,5 εκατομμύριο δεσμίδες χαρτιού Α4, 170.000 χιλιόμετρα καλωδίων, 950 φορτηγά και επιβατικά αυτοκίνητα, 25.000 Η/Υ και εκτυπωτές και 130 εργολαβίες κατασκευαστικών έργων.

Επιπλέον έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 δημοπρασίες για την παροχή διαφόρων τύπων υπηρεσιών όπως: καθαρισμού, φύλαξης και μίσθωσης χώρων, πληροφορικής, συμβουλευτικές, μεταφοράς και αποθήκευσης.

Την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών έχουν εμπιστευτεί έως τώρα σημαντικές εταιρίες του Ξενοδοχειακού και Τραπεζικού κλάδου, της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Πρόσφατα, η cosmoONE διεύρυνε τον τρόπο χρήσης της συγκεκριμένης μεθόδου διαπραγμάτευσης καθιερώνοντας ένα εναλλακτικό κανάλι πώλησης στους κλάδους των μεταχειρισμένων οχημάτων (Leasing) και του Real Estate με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Οι Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες οργανώνονται και πραγματοποιούνται σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να απαιτείται η παραμικρή επένδυση σε υποδομές. Επίσης, παρέχουν απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια κατά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Η όλη διαδικασία είναι απολύτως προσαρμοσμένη (tailor made) στις ανάγκες του εκάστοτε διοργανωτή.

Οι εταιρίες που επιλέγουν τις Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες επιτυγχάνουν σε επίπεδο προμηθειών και πωλήσεων τη βελτίωση της διαπραγματευτικής τους δύναμης, τη δραστική μείωση του κόστους και του χρόνου της όλης διαδικασίας, την ανάπτυξη ενός νέου, αποτελεσματικού και άμεσου, καναλιού πώλησης, και τέλος τη δυνατότητα πλήρους ανάλυσης ιστορικών στοιχείων.

Η cosmoONE αναλαμβάνει οργανωτικό και συμβουλευτικό ρόλο καθ’ όλη τη διαδικασία με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις κατηγορίες προμηθειών, προμηθευτών και την επιλογή των ειδών/υπηρεσιών που ενδείκνυνται για ηλεκτρονική δημοπράτηση.

Ακόμη, αναλύει και προτείνει το βέλτιστο σενάριο (business case) υλοποίησης και την πλήρη παραμετροποίηση της δημοπρασίας, εμπλουτίζει τη λίστα υπαρχόντων προμηθευτών και αγοραστών και τέλος παρέχει την πλήρη διαδικαστική και τεχνική υποστήριξη των συμμετεχόντων με εξειδικευμένο προσωπικό και οργανωμένη Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Πελατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v