Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σήμερα η υπουργική απόφαση για εθελουσία

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της εθελούσιας εξόδου εργαζομένων από τον ΟΤΕ συνιστά η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.

ΟΤΕ: Σήμερα η υπουργική απόφαση για εθελουσία
του Σταμάτη Ζαχαρού

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της εθελούσιας εξόδου εργαζομένων από τον ΟΤΕ συνιστά η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.

Ο κ. Αλογοσκούφης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου, είπε πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που έχει κινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το αν η εκχώρηση μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στον ΟΤΕ προς τα κρατικά ταμεία συνιστά κρατική ενίσχυση, θα καταβληθεί -εάν αυτό επιτραπεί- η συμβολή του Ελληνικού Δημοσίου.

Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε ο υπουργός, τη συγκεκριμένη συνδρομή θα την καταβάλει ο ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη διοίκηση του Οργανισμού να ”παγώσει” η έξοδος των εργαζομένων μέχρις ότου υπογραφεί η συγκεκριμένη απόφαση, ενώ εκτιμάται ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει η έξοδος εργαζομένων από τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με την προς υπογραφή κοινή υπουργική απόφαση, οι μηνιαίες εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη για τον κλάδο κύριας σύνταξης του Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ και οι αντίστοιχες εισφορές για τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης, καθώς και οι μηνιαίες εισφορές εργαζομένων για τον κλάδο αρωγής του Ταμείου Αρωγής του προσωπικού ΟΤΕ καταβάλλονται από τον Οργανισμό στο ΤΑΠ-ΟΤΕ μέσα στο πρώτο 10ήμερο κάθε επόμενου μήνα από την έκδοση της απόφασης και μέχρι την εξάντληση του αναγνωρισμένου πλασματικού χρόνου ασφάλισης για κάθε έναν από τους υπαλλήλους.

Οι αντίστοιχες αναλογούσες μηνιαίες εισφορές για το μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης χρονικό διάστημα καταβάλλονται εφάπαξ μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έκδοση της προαναφερθείσας απόφασης.

Σε περίπτωση μη καταβολής των εισφορών εντός των προθεσμιών, θα ισχύουν πρόσθετα τέλη εκπρόθεσμης καταβολής.

Τα ποσά των συντάξεων που προκύπτουν θα πρέπει να καταβάλλονται από τον ΟΤΕ στο ΤΑΠ-ΟΤΕ μέχρι τη 18η μέρα κάθε επόμενου μήνα από την έκδοση της απόφασης, ενώ το ίδιο συμβαίνει και για τα ποσά των συντάξεων που προκύπτουν για τη συνταξιοδότηση των υπαλλήλων από τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Τα οφειλόμενα ποσά των συντάξεων και για κύρια και για επικουρική σύνταξη που αφορούν στο μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης χρονικό διάστημα θα πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ μέχρι τις 18 του επόμενου μήνα από την έκδοση της απόφασης.

Σε ό,τι αφορά το χρηματικό ποσό που θα απαιτηθεί για την άμεση καταβολή των εφάπαξ χορηγιών, προβλέπεται η χορήγηση μακροχρόνιου δανείου από τον ΟΤΕ στον ΤΑΠ-ΟΤΕ κατόπιν υπογραφής σχετικής δανειακής σύμβασης.

Σε περίπτωση θανάτου του άμεσα ασφαλισμένου, οι εισφορές προς το ΤΑΠ-ΟΤΕ εξακολουθούν να εκπληρώνονται μέχρι τη λήξη του πλασματικού χρόνου αναγνώρισης που δικαιούται ο θανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v