Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Αύξηση 90% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη

Αύξηση που ξεπερνά το 90% κατέγραψαν τα καθαρά αποτελέσματα της Profile, για τη χρήση 2005, αντικατοπτρίζοντας την ανάπτυξη του ομίλου σε υφιστάμενους αλλά και σε νέους τομείς δραστηριότητας, εντός και εκτός Ελλάδος.

Profile: Αύξηση 90% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη
Αύξηση που ξεπερνά το 90% κατέγραψαν τα καθαρά αποτελέσματα της Profile, για τη χρήση 2005, αντικατοπτρίζοντας την ανάπτυξη του ομίλου σε υφιστάμενους αλλά και σε νέους τομείς δραστηριότητας, εντός και εκτός Ελλάδος.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρίας Profile αυξήθηκε εντός του 2005 κατά 40% από 6,6 εκατ. ευρώ σε 9,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,9 εκατ. ευρώ από 0,8 εκατ. ευρώ αυξανόμενα κατά 123%, τα δε μετά από φόρους κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ. ευρώ έναντι 0,5 εκατ. ευρώ το 2004, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 121%.

Αξιοσημείωτη είναι και η ενίσχυση των κερδών προ φόρων, αποσβέσεων και τόκων (EBITDA) από 1,5 εκατ. ευρώ σε 2,9 εκατ. ευρώ, ήτοι ποσοστό 99%, ενώ τα μικτά κέρδη ανήλθαν από τα 2,7 εκατ. ευρώ στα 4,6 εκατ. ευρώ, αυξανόμενα κατά 71%.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα περιλαμβάνουν άνοδο του κύκλου εργασιών κατά 27%, από 8,2 εκατ. ευρώ σε 10,4 εκατ. ευρώ, προ φόρων κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ από 0,8 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 80% και καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αυξημένα κατά 90% από 0,5 εκατ. ευρώ σε 0,9 εκατ. ευρώ.

Το EBITDA ενισχύθηκε κατά 74% από 1,5 εκατ. ευρώ σε 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 5 εκατ. ευρώ από 3,3 εκατ. ευρώ με ποσοστιαία άνοδο 53%.

Με βάση την ενοποιημένη οικονομική κατάσταση τέλους χρήσεως το ενεργητικό προσδιορίστηκε σε 20,1 εκατ. ευρώ, η καθαρή θέση διαμορφώθηκε σε 11,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός ήταν 3 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώνοντας πλήρως το επενδυτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από την αύξηση κεφαλαίων για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, η Profile επέτυχε το 2005 να αυξήσει την διείσδυση της σε όλους τους τομείς δραστηριότητας:

* Στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τον χρηματοοικονομικό τομέα, όπου η εταιρία κατείχε και κατέχει κυρίαρχη θέση, υπήρξε σημαντικότατος αριθμός νέων εγκαταστάσεων αλλά και επεκτάσεων με επίκεντρο το IMSplus. Η τάση αυτή αναμένεται να ενταθεί το 2006, σε συνδυασμό και με τα νέα προϊόντα διεθνών συνεργασιών (SunGard, NetEconomy) που διαθέτει η Profile.

* Στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τις ανάγκες μεγάλων έργων του δημόσιου τομέα. Ήδη η Profile συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου ticketing για τον ΟΣΕ, ενώ διεκδικεί έργα για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κ.α.

* Στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων -μέσω του εξειδικευμένου business unit- για επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όπως το TicketLink, λύσεις του E-Business καθώς και την πρωτοποριακή πλατφόρμα NOUS CRM.

Ιδιαίτερα σημαντική πλέον είναι και η συμμετοχή έργων του εξωτερικού που έφτασαν το 14% των πωλήσεων, επιβεβαιώνοντας το στρατηγικό στόχο της Profile για ανάπτυξη εκτός των συνόρων. Η εταιρία έχει ήδη αναλάβει σημαντικά έργα στη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο, τη Ρουμανία τη Ρωσία και τη Νιγηρία, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία το διεθνή ανταγωνισμό.

Η Profile συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς την ανάπτυξή της κατά την τρέχουσα χρήση - τόσο αυτόνομα όσο και μέσω διεθνών συνεργασιών - με κύριους στρατηγικούς άξονες την επέκταση στο εξωτερικό, την ενίσχυση της διείσδυσης στα μεγάλα έργα του δημοσίου, και την περαιτέρω αξιοποίηση της κορυφαίας θέσης που έχει κατακτήσει στην εγχώρια χρηματοοικονομική αγορά, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v