Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Επένδυση 18 εκατ. ευρώ στη Νιγηρία

Tην ολοκλήρωση επενδύσεων ύψους 18 εκατ. ευρώ στα δύο εργοστάσια στη Νιγηρία, ανακοίνωσε η Frigoglass. Oι μονάδες αυτές, συμμετέχουν κατά 55% στα κέρδη και 30% στις πωλήσεις του ομίλου.

Frigoglass: Επένδυση 18 εκατ. ευρώ στη Νιγηρία
Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα από τον όμιλο Frigoglass επενδύσεις ύψους 18 εκ. ευρώ που είχαν προγραμματισθεί για το α΄εξάμηνο του 2002 και αφορούσαν στα δύο εργοστάσια υαλουργίας στην Νιγηρία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τα εργοστάσια Guinea, στην πόλη Agbara κοντά στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Lagos και Delta στην πόλη Ughelli στη νότια Νιγηρία.

Στο εργοστάσιο Guinea πραγματοποιήθηκε επένδυση ύψους 15 εκ. ευρώ και αφορούσε στη πλήρη ανακατασκευή του ενός εκ των δύο φούρνων του εργοστασίου, στην εγκατάσταση μιας νέας αυτόματης γραμμής παραγωγής και στον εξοπλισμό του ποιοτικού ελέγχου με σύγχρονα μηχανήματα διεθνών προδιαγραφών. Στόχος της παραπάνω επένδυσης είναι αφ’ ενός η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του φούρνου από 100 σε 200 τόννους γυαλιού ημερησίως και αφ’ ετέρου η ποιοτική αναβάθμιση των παραγομένων προϊόντων.

Στο εργοστάσιο Delta η επένδυση ανήλθε σε 3 εκ. ευρώ, και αφορούσε σε μερική ανακατασκευή ενός φούρνου με σκοπό την αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του κατά 40%.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, ότι ο κλάδος της Νιγηρίας συμμετέχει με ένα σημαντικό ποσοστό, κατά 55%, όσον αφορά στα κέρδη του oμίλου και κατά 30% όσον αφορά στις πωλήσεις.

Οσον αφορά, τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του ομίλου Frigoglass για το πρώτο τρίμηνο του 2002 μετά την αφαίρεση των μεριδίων μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 21,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001 και ανήλθαν σε 3,3 εκ. ευρώ, οι ενοποιημένες πωλήσεις αντίστοιχα αυξήθηκαν κατά 8,3% και ανήλθαν σε 69,3 εκ. ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο όμιλος Frigoglass, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, πραγματοποιεί επενδύσεις με σκοπό την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία των εργοστασίων του με στόχο πάντα το ποιοτικό τελικό προϊόν που διαθέτει στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v