Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ - Cosmote θα επενδύσουν 900 εκατ. στη Ρουμανία

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη είχε σήμερα ο Ρουμάνος υπουργός Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Zsolt NAGY, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της ελληνικής πλευράς.

ΟΤΕ - Cosmote θα επενδύσουν 900 εκατ. στη Ρουμανία
Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη είχε σήμερα ο Ρουμάνος υπουργός Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Zsolt NAGY, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της ελληνικής πλευράς.

Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών εξετάστηκε η κατάσταση του τομέα ηλεκτρονικών επικοινωνιών των δύο χωρών υπό το πρίσμα του κανονιστικού πλαισίου της Ε.Ε. για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και των προσπαθειών ενσωμάτωσης του σχετικού κοινοτικού κεκτημένου, εν όψει μάλιστα της επικείμενης ένταξης της Ρουμανίας στην Ε.Ε.

Ο Έλληνας υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει εκτενώς τον Ρουμάνο υπουργό για τον πρόσφατα ψηφισθέντα από τη Βουλή Νόμο 3431/2006 ”Περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών”.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε επίσης και το θέμα των ελληνικών επενδύσεων στη Ρουμανία στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, καθώς ο ΟΤΕ αναμένεται να επενδύσει 900 εκατ. ευρώ στα αμέσως επόμενα χρόνια, δεδομένης της πολύ σημαντικής ελληνικής παρουσίας του και δραστηριότητας στη Ρουμανία.

Συζητήθηκε τέλος και το θέμα της επικείμενης εισόδου της RomΤelecom στα διεθνή χρηματιστήρια.

Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τέλος τη ρουμανική αντιπροσωπεία για τις προπαρασκευαστικές εργασίες και τις επαφές της με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της πρώτης συνάντησης του Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου (Internet Governance Forum/IGF) σε συνέχεια των αποφάσεων της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κοινωνία της Πληροφορίας (WSIS).

Η παγκοσμίου εμβέλειας και πολυσυμμετοχικού χαρακτήρα αυτή συνάντηση του φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (βαίνει προς οριστικοποίηση η ακριβής ημερομηνία, περί τα τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου του 2006), η δε ρουμανική πλευρά επαναβεβαίωσε την πρόθεσή της να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην επιτυχή έκβαση των εργασιών.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης:

”Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε εδώ στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών τον κ. Nagy. Είχα μία πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση και το αναγνώρισε. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ρουμανία σε λίγους μήνες γίνεται τακτικό μέλος της Ε.Ε., για κάτι που και η Ελλάδα είχε βοηθήσει στο παρελθόν.

Αποφασίσαμε ότι θα είμαστε σε μια στενότερη συνεργασία και σαν δύο φίλοι υπουργοί, αλλά και σαν δύο χώρες που παραδοσιακά έχουν άριστες σχέσεις. Πρέπει να σας πω ότι το ενδιαφέρον μας το επενδυτικό είναι πολύ μεγάλο στη Ρουμανία. Ήδη ο ΟΤΕ έχει κάνει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ και υπολογίζει τα επόμενα τρία χρόνια να δαπανήσει σε επενδύσεις άλλα 500 εκατ. ευρώ. Και η Cosmote επίσης έχει σχεδιάσει για τα επόμενα δύο χρόνια να επενδύσει 400 εκατ. ευρώ.

Όπως βλέπετε, υπάρχει μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα από τις δύο αυτές εταιρίες και θέλουμε τη βοήθεια της ρουμανικής κυβέρνησης. Επιβεβαιώθηκε ότι οι προθέσεις της είναι άριστες και προσβλέπω στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον για να ενισχύσουμε αυτή την κοινή προσπάθεια. Γι’ αυτό άλλωστε αποδέχθηκα και πρόσκληση του κ. Νagy να επισκεφθώ τη Ρουμανία στις αρχές του καλοκαιριού”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v