Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς άντληση 1 δισ. δρχ. η Ντεσπέκ Πολυμέσα

Μεταξύ 3 και 5 Ιουλίου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για την εισαγωγή της Ντεσπέκ Πολυμέσα στην παράλληλη αγορά. Θα εκδοθούν 664.500 μετοχές, ενώ το ποσό που προσδοκά ότι θα αντλήσει η εταιρία, ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, περίπου (1 δισ. δρχ.).

Προς άντληση 1 δισ. δρχ. η Ντεσπέκ Πολυμέσα
Στο διάστημα από 3 έως και 5 Ιουλίου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για την εισαγωγή της Ντεσπέκ Πολυμέσα Συστήματα ΑΕ στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου. Η εταιρία θα προχωρήσει στην έκδοση 664.500 νέων μετοχών εκ των οποίων οι 633.000 θα διατεθούν στο επενδυτικό κοινό με δημόσια εγγραφή και οι υπόλοιπες 31.500 με ιδιωτική τοποθέτηση. Κύριος Ανάδοχος και Σύμβουλος Έκδοσης είναι η Δεβλέτογλου ΑΧΕΠΕΥ.

H Ντεσπέκ Πολυμέσα προσδοκά από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο στην άντληση ποσού της τάξεως περίπου των 3 εκ. ευρώ (περίπου 1 δισ. δρχ).

Η Ντεσπέκ Πολυμέσα αποτελεί μέλος του ομίλου Despec και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακού περιεχομένου (multimedia, interactive software) και στην εμπορία μέσων οικιακής ψυχαγωγίας (home entertainment).

Κατά τη χρήση του 2001 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας διαμορφώθηκε σε 2,873 δισ. δρχ, έναντι 2,24 δισ. δρχ την προηγούμενη χρήση. Ταυτόχρονα τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 10,1% και ανήλθαν σε 290 εκ. δρχ. Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) τα οποία διαμορφώθηκαν σε 492 εκ. δρχ από 439 εκ. δρχ κατά τη χρήση του 2000.

Στην τρέχουσα χρήση η εταιρία αναμένει αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 22% στα 3,67 δις δρχ και των κερδών προ φόρων κατά 9,1% στα 335 εκ. δρχ. Τα κέρδη (EBITDA) εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 15,7% στα 575 εκ. δρχ.

Η εταιρία σήμερα πέραν των δικών της προϊόντων που διαθέτει στην αγορά αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και διανέμει προιόντα μεγάλων διεθνών κατασκευαστών προϊόντων πολυμέσων όπως οι Eidos, Konami, Saitek, Wanadoo, Microsoft (X-BOX), SONY (Playstation) κ.α ενώ στην εγχώρια αγορά διαθέτει διευρυμένο δίκτυο με πελάτες όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης όπως Γερμανός, Multirama, Microland, Πλαίσιο, Carrefour, Max Stores, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Παιγνίδια Μουστάκας, Κου-Κου, Εικόνα Ήχος κ.α.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την επέκταση της εταιρίας σε αγορές της Νοτιανατολικής Ευρώπης, στην εξαγορά-ίδρυση εταιρίας αμιγώς εκπαιδευτικών τίτλων, την παραγωγή Βιντεοπαιγνιδιών και την παροχή πλήρους σειράς πολυμέσων σε επιχειρήσεις μέσω συμμετοχής ή εξαγοράς εξειδικευμένης εταιρίας.

Σε ό,τι αφορά στην επέκταση στη Νοτιανατολική Ευρώπη, η Despec Multimedia αναμένεται να εκμεταλλευτεί τις σημαντικές συνέργιες με τον όμιλο Despec, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της VDDG θα διαθέτει παρουσία σε πάνω από 25 χώρες και ισχυρά δίκτυα διανομής και προώθησης προϊόντων στον τελικό καταναλωτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v