Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Κωστόπουλος: Θετικό το μέλλον της ΙΟΝΑ

Ευοίωνες χαρακτήρισε τις προοπτικές της ”Ιονική Ξενοδοχειακή”, ο πρόεδρος της εταιρίας και πρόεδρος του ομίλου Alpha Bank, Γ. Κωστόπουλος, στην γ.σ. των μετόχων. Παράλληλα τόνισε πως το Hilton αναμένεται να επαναλειτουργήσει τμηματικά από τις αρχές του 2003.

Γ. Κωστόπουλος: Θετικό το μέλλον της ΙΟΝΑ
Στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ”Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2002, παρουσιάστηκε η δραστηριότητα της εταιρίας για το έτος 2001 από τον Πρόεδρος της, κ. Γιάννη Σ. Κωστόπουλο.

H κερδοφορία της Εταιρίας σημείωσε μείωση, λόγω της διακοπής της λειτουργίας του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών, το οποίο μετά από τριάντα οκτώ συνεχή χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, ήταν αναγκαίο να ανακαινισθεί.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας κατά τη χρήση του 2001 ανήλθε σε Ευρώ 13,8 εκατ., έναντι Ευρώ 16,7 εκατ. το 2000 (μείωση κατά 18% περίπου), ενώ τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 126 χιλ. ζημίες, έναντι κέρδη Ευρώ 4,1 εκατ. το 2000.

Τα αποτελέσματα επηρεάσθηκαν τόσο από την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Hilton Αθηνών όσο και από το αρνητικό περιβάλλον της τουριστικής κινήσεως.

Επιπλέον, επιβαρύνθηκαν με το ποσό των Ευρώ 892 χιλ., λόγω του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που ανήγγειλε η εταιρία προς το προσωπικό του Hilton Αθηνών.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου ανακαινίσεως εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και θα αρχίσει να παραδίδεται σταδιακά το Δεκέμβριο τρέχοντος έτους, ενώ το ξενοδοχείο προβλέπεται να επαναλειτουργήσει τμηματικά στις αρχές του 2003 - το δε σύνολο των εργασιών θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Οι προοπτικές τις εταιρίας, όπως επισημάνθηκαν στην τακτική γενική συνέλευση, προβλέπονται θετικές ιδιαίτερα μετά την επανένταξη του Hilton Αθηνών στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v