Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Αύξηση 68,5% στα κέρδη του Ομίλου

Αύξηση 68,5% στα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 24,3 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε για το έτος 2005 ο Όμιλος Frigoglass. O κύκλος εργασιών ανήλθε στα 389,8 εκ. ευρώ ενισχυμένος κατά 14,5% έναντι της περσινής χρονιάς.

Frigoglass: Αύξηση 68,5% στα κέρδη του Ομίλου
Αύξηση 68,5% στα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 24,3 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε για το έτος 2005 ο Όμιλος Frigoglass.

O κύκλος εργασιών ανήλθε στα 389,8 εκ. ευρώ ενισχυμένος κατά 14,5% έναντι της περσινής χρονιάς. Οι προσαρμοσμένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 306,8 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16,1% έναντι του 2004.

Τα EBITDA ανήλθαν 67,4 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 13%, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA ήταν 60,6 εκ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 22% εναντι του 2004.

Η Απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων βελτιώθηκε στο 20,7% από το 15,3% του 2004, ενώ οι χρηματορροές προερχόμενες από τις λειτουργικές δραστηριότητες του Ομίλου ανήλθαν σε 38,4 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως γνωστοποιησε η εταιρία, προχώρησε στην πώληση της συμμετοχής της στην VPI έναντι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις προσαρμογές η Frigoglass επισημαίνει ότι τα ενοποιημένα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν την, από 2006, μη συνεχιζόμενη δραστηριότητα του κλάδου PET ρητίνης (VPI).

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Λόη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Frigoglass:

”Με ιδιαίτερη περηφάνια ανακοινώνουμε σήμερα τα αποτελέσματα μας. Το 2005 πετύχαμε και τους δύο κύριους στρατηγικούς μας στόχους, τόσο αυτόν της δυναμικής και κερδοφόρας ανάπτυξης. όσο και της αναδιοργάνωσης των κεφαλαιουχικών επενδύσεων του Ομίλου, επιτρέποντας την αποτελεσματικότερη εστίαση στις κύριες δραστηριότητες μας.

Η συστηματική, επίμονη και επικεντρωμένη εφαρμογή των στρατηγικών μας σχεδίων απέφεραν αποτελέσματα, καθώς οι κύριες δραστηριότητές μας συνεχίζουν να παρουσιάζουν δυναμική ανάπτυξη, επεκτείνοντας την παρουσία του Ομίλου σε νέες αγορές.

Καινοτόμα προϊόντα ενισχύουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των υπαρχόντων πελατών μας, κυρίως του κλάδου της ζυθοποιίας, ενώ η υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας προσελκύει διαρκώς νέους πελάτες στην Ευρώπη, στην Νοτιοανατολική Ασία και στην Αφρική. Η ολοένα και πιο αυτοματοποιημένη παραγωγική διαδικασία, η πληρέστερη αξιοποίηση της παραγωγικής μας δυναμικότητας και η βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, εξισορρόπησαν την επίδραση των υψηλών τιμών των πρώτων υλών.

Παράλληλα, περαιτέρω βελτιωμένες λειτουργικές και χρηματοοικονομικές αποδόσεις, συνοδευόμενες από αποτελεσματική διαχείριση χρηματικών διαθεσίμων, έχουν επιφέρει σημαντικά υψηλότερη κερδοφορία.

Ακολουθώντας τη στρατηγική αναδιοργάνωσης των κεφαλαιουχικών μας επενδύσεων, προχωρήσαμε στην πώληση της συμμετοχής μας στη VPI. Ο Όμιλος, μετά την απεμπλοκή του από την δραστηριότητα της ρητίνης PET, παραμένει πιο ισχυρός και εστιασμένος στις κύριες δραστηριότητες του, έχοντας υψηλότερες αποδόσεις και μειωμένο δανεισμό.

Τα χρηματοοικονομικά μας αποτελέσματα θα συνεχίζουν να παρουσιάζουν βελτιώσεις καθώς το ανθρώπινο δυναμικό μας διατηρεί το πάθος και τη δέσμευση της επίτευξης των στρατηγικών μας στόχων και της ενίσχυσης της ηγετικής μας θέσης σε νέες και υπάρχουσες αγορές.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v