Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alumil: Ολοκλήρωση έργου για την εταιρία Toi & Moi

Η Alumil ανακοίνωσε ότι πρόσφατα ολοκλήρωσε έργο στο κτίριο της εταιρίας ”Toi & Moi”, τοποθετώντας το υαλοπέτασμα Μ3 Semi Structural, το οποίο κυριαρχεί ως το βασικό υλικό εξωτερικής πρόσοψης. Ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπέρασε τα 6.000.000 ευρώ.

Alumil: Ολοκλήρωση έργου για την εταιρία Toi & Moi
Η Alumil ανακοίνωσε ότι πρόσφατα ολοκλήρωσε έργο στο κτίριο της εταιρίας ”Toi & Moi”, τοποθετώντας το υαλοπέτασμα Μ3 Semi Structural, το οποίο κυριαρχεί ως το βασικό υλικό εξωτερικής πρόσοψης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κτήριο 11.000 τ.μ. minimal αισθητικής, στο οποίο εγκαταστάθηκαν συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπέρασε τα 6.000.000 ευρώ.

Σημαντικό μέρος από τον προϋπολογισμό των παραπάνω συστημάτων καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια γενικότερη προσπάθεια προώθησης τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας. Τεχνολογίες στις οποίες ο Όμιλος της Alumil βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή.

Η λειτουργία ενός τέτοιου κτηρίου, κάνει το χρήστη του κτηρίου να νιώθει πολύ άνετα και να μπορεί να αποδώσει ακόμη καλύτερα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 25% σε σχέση με ένα κτήριο στο οποίο δεν έχει εφαρμοσθεί η σχετική τεχνολογία, με ελάχιστες απώλειες στην ορατότητα των χρηστών, από την εφαρμογή των περσίδων.



Το έργο αυτό ανήκει σε μια σειρά από βιοκλιματικά κτήρια, στα οποία η Alumil με τα προϊόντα της αλλά και την τεχνική υποστήριξη που παρέχει το τμήμα Μεγάλων Έργων προσθέτει αξία στον κλάδο των κατασκευών.



Η μελέτη έγινε από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο ”ΑΕΤΕΡ Χάρη Μπουγαδέλη και συνεργάτες αρχιτέκτονες”. Κατασκευάστηκε από την J&P ΑΒΑΞ, με υπεργολάβο-κατασκευαστή αλουμινίου την ”Aluperfection Hellas”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v