Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Αύξηση 10% στα καθαρά κέρδη 2005

Αύξηση 13,2% παρουσίασε ο τζίρος της Cosmote το 2005, διαμορφούμενος στα 1,797 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν αύξηση 10% διαμορφούμενα στα 339,9 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι διεθνείς επενδύσεις συμμετέχουν κατά 17% στα συνολικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου σε επίπεδο τριμήνου.

Cosmote: Αύξηση 10% στα καθαρά κέρδη 2005
Αύξηση 13,2% παρουσίασε ο τζίρος της Cosmote το 2005, διαμορφούμενος στα 1,797 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν αύξηση 10% διαμορφούμενα στα 339,9 εκατ. ευρώ.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών σε δημοσκόπηση που οργάνωσε το Bloomberg προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη 2005 θα διαμορφώνονταν στα 332,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 8%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σημείωσαν αύξηση 11,8%, διαμορφούμενα στα 754,4 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο κέρδους EBΙTDA ανήλθε στο 42%.

Το 2005 ο κύκλος εργασιών της Cosmote στην Ελλάδα ανήλθε σε 1,51 δισ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 3,2% σε σχέση με το 2004 και 6,9% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.

Όπως επισημαίνει η εταιρία, τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου αναδεικνύουν μια σειρά από νέες εξελίξεις και εποχιακούς παράγοντες.

Στην Ελλάδα, η ενίσχυση της χρήσης οδήγησε τα έσοδα από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της Cosmote κατά 10% υψηλότερα σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2004.

Στην Αλβανία, η AMC πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη και ενίσχυση των περιθωρίων κερδοφορίας της, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης διείσδυσης.

Στη Βουλγαρία, η GloBul, παρουσιάζοντας εξαιρετική πορεία, ενίσχυσε, σε επίπεδο τριμήνου, τα έσοδά της κατά 44,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004.

Παρά την είσοδο και τρίτου παίκτη στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της χώρας, η οποία έχει οδηγήσει, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, τη διείσδυση σε υψηλότερους ρυθμούς, η GloBul έχει διατηρήσει τη δυναμική της, με τους στόχους κερδοφορίας της εταιρίας για το 2006 να παραμένουν αμετάβλητοι.

Η Cosmofon στην πΓΔΜ, μετά από μόλις 2,5 χρόνια λειτουργίας, παρουσίασε θετική κερδοφορία προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και αναμένεται να ισχυροποιήσει περαιτέρω τα μεγέθη της.

Η Cosmote Ρουμανίας, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Εταιρίας, ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία της μόλις το Δεκέμβριο του 2005, και ήδη τα πρώτα στοιχεία για τις επιδόσεις της ενισχύουν την πεποίθηση της Διοίκησης για τις προοπτικές ανάπτυξης και στη ρουμανική αγορά.

Ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης των θυγατρικών της Cosmote στο εξωτερικό, οι διεθνείς επενδύσεις της Εταιρίας συμμετέχουν κατά 17% στα συνολικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου σε επίπεδο τριμήνου, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα της Cosmote Ρουμανίας σε επίπεδο κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA).

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Cosmote κατά το δ’ τρίμηνο ανήλθαν σε 84,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 13,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2004.

Οι διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης κάθε μιας από τις διεθνείς επενδύσεις της Cosmote, καθώς και οι συνολικά θετικές προοπτικές τους αναμένεται να αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω κερδοφόρο ανάπτυξη του Ομίλου και κατά τα επόμενα χρόνια.

* Το αναλυτικό δελτίο τύπου με τα αποτελέσματα έτους 2005 της Cosmote δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v