Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρισμα 0,06 ευρώ από Lavipharm

Μέρισμα 0,06 ευρώ θα διανείμει για το 2001 η Lavipharm. Κατά τη γ.σ της εταιρίας, έγινε αναφορά στην υπογραφή συμφωνίας της θυγατρικής της Pharma Logistics με τη GlaxoSmithKline, όπως και στην πώληση συμμετοχής στην εταιρία Sanofi – Synthelabo.

Μέρισμα 0,06 ευρώ από Lavipharm
Τη διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η γ.σ της Lavipharm για το 2001.

Δικαιούχοι είσπραξης του μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι μετοχών της Τετάρτης, 26 Ιουνίου 2002, ενώ από την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2002, η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα χρήσης 2001.



Οσον αφορά στις προοπτικές του Ομίλου στο άμεσο μέλλον, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lavipharm, Θανάσης Λαβίδας ανέφερε ότι η στρατηγική ανάπτυξης που θα ακολουθήσει ο Oμιλος επικεντρώνεται σε πέντε βασικούς στόχους που είναι η υιοθέτηση διαδικασιών και οργανωτικών δομών και η απόκτηση δεξιοτήτων που θα του επιτρέπουν τη γρήγορη προσαρμογή στο ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, η επέκταση της δραστηριότητάς του και η απόκτηση νέας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας μέσω εξαγορών, συγχωνεύσεων και συμφωνιών συνεργασίας, η διεύρυνση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες του, η επαύξηση της ποιότητας του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και η περαιτέρω γεωγραφική του επέκταση.

Αναφέρθηκε επίσης στα αποτελέσματα του Ομίλου για το 2001, στις διεθνείς επενδυτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες, στα νέα προϊόντα και τις προοπτικές για το 2002, αλλά και σε νέα σημαντική συνεργασία.

Ειδικότερα ο κ. Λαβίδας στην ομιλία του επικεντρώθηκε στη δραστηριότητα του Ομίλου στο διεθνή χώρο και στο Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης τονίζοντας : ”Η ικανοποίησή μας ήταν μεγάλη όταν τη χρονιά που μας πέρασε, οι εγκαταστάσεις της πιλοτικής παραγωγικής μονάδας μας εγκρίθηκαν από το FDA, τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκου. Η έγκριση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε πιλοτικές παραγωγές για κλινικές μελέτες στην Αμερική και μας ανοίγει το δρόμο για την έναρξη νέων συνεργασιών, οδηγώντας τον Ομιλο ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στη διεθνή του αναγνώριση”.

Κλείνοντας ο κ. Λαβίδας έκανε δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις. Η πρώτη αφορά στην υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της GlaxoSmithKline και της Pharma Logistics, θυγατρικής εταιρίας της Lavipharm, για αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα των φαρμακευτικών προϊόντων της GlaxoSmithKline.

Η δεύτερη, αφορά στην πώληση του μεριδίου συμμετοχής της Lavipharm στην εταιρία Sanofi – Synthelabo με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους για τη Lavipharm.

Η πώληση αυτή αποφασίστηκε με πρωτοβουλία της Lavipharm και με γνώμονα την επιθετική στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου και τα κεφάλαιά της θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την υλοποίηση επενδύσεων στο χώρο της παραγωγής και του νέου Κέντρου Διανομής.

Επίσης εξελέγη το νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, η θητεία του οποίου είναι τριετής και λήγει την 30/06/05.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v