Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμία απόφαση για Τράπεζα Αττικής από κυβέρνηση

Καμία απόφαση για το μέλλον της Τράπεζας Αττικής δεν έχει πάρει το αρμόδιο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά αρμόδιες πηγές του.

Καμία απόφαση για Τράπεζα Αττικής από κυβέρνηση
του Γιώργου Μαντέλα

Καμία απόφαση για το μέλλον της Τράπεζας Αττικής δεν έχει πάρει το αρμόδιο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αυτό διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά αρμόδιες πηγές του, που προσθέτουν ότι ”στη συγκεκριμένη τράπεζα θα είναι χρονοβόρα οποιαδήποτε πρόοδος, στρατηγικής φύσης, άμεσα, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση των τριών βασικών μετόχων της, που είναι ταμεία και μετά να οριστικοποιηθούν οι όποιες αποφάσεις”.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει καμία απευθείας συμμετοχή σήμερα στο μετοχικό κεφάλαιο της Αττικής.

Η όποια παρουσία του είναι έμμεση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχει ”λόγο”, όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή για την λήψη των τελικών αποφάσεων.

Πηγές του υπουργείου Οικονομίας παραδέχονται πάντως ότι το οικονομικό επιτελείο έχει δεχθεί διερευνητικές κρούσεις σχετικά με την τύχη της τράπεζας, αλλά το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ότι το ”πακέτο” μετοχών της Αττικής, που θα βγει προς διάθεση, κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει σε κάποιο από τα ταμεία που είναι ήδη μέτοχοι, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει το ΤΣΑΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v