Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Επιστροφή κεφαλαίου 1,5 ευρώ

Κατά 5 εκατ. ευρώ -και συγκεκριμένα στα 330 εκατ. ευρώ- θα αυξηθεί το συμφωνηθέν με τη θυγατρική της ΤΙΜ Ελλάς, HELEN GAC Telecommunications Α.Ε., τίμημα για την Q-Telecom, ενώ η Info-Quest θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Το ποσό 22,63 εκατ.ευρώ καλείται να καταβάλει η Info-Quest στην ΕΕΤΤ.

Info-Quest: Επιστροφή κεφαλαίου 1,5 ευρώ
Κατά 5 εκατ. ευρώ -και συγκεκριμένα στα 330 εκατ. ευρώ- θα αυξηθεί το συμφωνηθέν με τη θυγατρική της ΤΙΜ Ελλάς, HELEN GAC Telecommunications Α.Ε., τίμημα για την Q-Telecom, ενώ η Info-Quest θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 1,5 ανά μετοχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Info-Quest ΑΕΒΕ, σύμφωνα με την από 15/2/2006 απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) καλείται να καταβάλει στην ΕΕΤΤ το ποσό των είκοσι δύο εκατομμυρίων, εξακοσίων τριάντα δύο χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα τεσσάρων ευρώ και τριάντα επτά λεπτών (22.632.974,37 ) ως συνέπεια της αλλαγής του ελέγχου της Q-Telecom, η οποία πωλήθηκε προς την εταιρία HELEN GAC Telecommunications, θυγατρική της ΤΙΜ Ελλάς, την 31η/1/2006.

Κατόπιν συμφωνίας μεταξύ της Info-Quest AEBE και της αγοράστριας HELEN GAC Telecommunications A.E., το συμφωνηθέν και ήδη καταβληθέν τίμημα των 325 εκατ. ευρώ, θα αυξηθεί κατά 5 εκατ. ευρώ και θα ανέλθει στο ποσό των 330 εκατ. ευρώ.

Το επιπλέον ποσό που θα καταβάλει η Info-Quest στην ΕΕΤΤ προκύπτει εξαιτίας της ”ειδικής τιμής” που είχε καταβάλει για την απόκτηση της άδειας η Q-Telecom ως 4ος παίκτης προκειμένου να ευνοηθεί ο ανταγωνισμός.

Πλέον και αφού ο λόγος του τέταρτου και ”πιο αδύναμου” πλέον παίκτη δεν υφίσταται, θα πρέπει να καταβληθεί στο κράτος το ”κανονικό” τίμημα της αδείας.

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το διοικητικό συμβούλιο της Info-Quest ΑΕΒΕ θα προτείνει, μεταξύ άλλων, στην τακτική γενική συνέλευση, η οποία αναμένεται να συνέλθει εντός του προσεχούς Μαρτίου 2006, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση μέρους των ”αποθεματικών” από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Στην ίδια γενική συνέλευση θα προταθεί επίσης η ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου -με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής-και επιστροφή στους μετόχους ποσού ίσου με 1,5 ανά μετοχή.

Το ποσό που θα απαιτηθεί για την επιστροφή αυτή, περίπου 73 εκατ. ευρώ, είναι σήμερα ταμειακά διαθέσιμο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι, εκτός των άλλων, το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας, όπως αυτό εμφανίζεται στις οικονομικές καταστάσεις της 31ης Δεκεμβρίου 2005, έχει σήμερα ολοσχερώς αποπληρωθεί.

Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες που αφορούν στη μείωση και επιστροφή κεφαλαίου θα ανακοινωθούν στην προσεχή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v