Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Από 16/2 η διάθεση οικολογικού diesel

Από αύριο Πέμπτη 16/2/2006 ξεκινά η διάθεση του οικολογικού ντήζελ (βιοντήζελ) από όλες τις εγκαταστάσεις της Ελληνικά Πετρέλαια. Το Βιοντήζελ παράγεται από φυτικά έλαια που αποτελούν φυσική ανανεώσιμη πρώτη ύλη και αποτελεί μία απάντηση στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

ΕΛΠΕ: Από 16/2 η διάθεση οικολογικού diesel
Από αύριο Πέμπτη 16/2/2006 ξεκινά η διάθεση του οικολογικού ντήζελ (βιοντήζελ) από όλες τις εγκαταστάσεις της Ελληνικά Πετρέλαια.

Σύμφωνα με την εταιρία, το Βιοντήζελ παράγεται από φυτικά έλαια που αποτελούν φυσική ανανεώσιμη πρώτη ύλη και αποτελεί μία απάντηση στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και αντιμετώπισης του φαινομένου του θερμοκηπίου και απεξάρτησης από το πετρέλαιο.

Το βιοντήζελ παράγεται στην Ελλάδα και προστίθεται σε αναλογία 2% περίπου στο ντήζελ κίνησης.

Τα επόμενα χρόνια προβλέπεται σταδιακή αύξηση του ποσοστού προσθήκης βιοντήζελ στο ντήζελ κίνησης σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και την αναμενόμενη αύξηση της εγχώριας παραγωγής.

Το βιοντήζελ πέραν του περιβαλλοντικού οφέλους βελτιώνει και άλλα χαρακτηριστικά του ντήζελ κίνησης όπως την ικανότητα λίπανσης του κινητήρα.

Το νέο προϊόν ντήζελ κίνησης συνεχίζει την παράδοση των προϊόντων υψηλής ποιότητας που διαθέτει η Ελληνικά Πετρεάλαια στον Έλληνα καταναλωτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v