Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοπρασίες οχημάτων της EuroLease μέσω cosmoONE

Την έναρξη της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν η EuroLease Fleet Services, μέλος του Ομίλου εταιριών Inchape Holding και η cosmoONE, μέλος του Ομίλου εταιριών ΟΤΕ.

Δημοπρασίες οχημάτων της EuroLease μέσω cosmoONE
Την έναρξη της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν η EuroLease Fleet Services, μέλος του Ομίλου εταιριών Inchape Holding και η cosmoONE, μέλος του Ομίλου εταιριών ΟΤΕ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η πώληση οχημάτων, που προέρχονται από υπηρεσίες μακροχρόνιας μίσθωσης (operating leasing), μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών της cosmoONE.

Η συνεργασία των δύο εταιριών συνίσταται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για το σχεδιασμό των Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών, την επικοινωνία, εκπαίδευση και ενημέρωση των συμμετεχόντων-εμπόρων, τη διενέργεια και τεχνική υποστήριξη των Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών από την cosmoONE.

Η cosmoONE έχει ήδη υλοποιήσει αντίστοιχες δημοπρασίες με τη συμμετοχή εκατόν δώδεκα (112) εταιριών εμπορίας αυτοκινήτων και ευελπιστεί ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μέσω της συνεργασίας με την EuroLease.

Επισημαίνεται ότι η EuroLease είναι η δεύτερη επιχείρηση του κλάδου λειτουργικών μισθώσεων που επιλέγει τις υπηρεσίες της cosmoONE για την πώληση οχημάτων αφού, έχουν ήδη υλοποιηθεί με επιτυχία αντίστοιχες Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες, Ολλανδικού και Αγγλικού τύπου.



Η ηλεκτρονική διαδικασία εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη τόσο για το Δημοπρατούντα όσο και για τους εμπόρους αυτοκινήτων. Αναλυτικότερα, βελτιστοποιείται η τιμή πώλησης, ως αποτέλεσμα της έντασης της ανταγωνιστικής διαδικασίας μεταξύ των εμπόρων.

Επιπλέον, εξοικονομούνται χρόνος και πόροι για το Διοργανωτή λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας των Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών. Επίσης, εξασφαλίζεται η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία, λόγω της παροχής ίσων ευκαιριών και της ίδιας, ταυτόχρονα, πληροφόρησης προς όλους τους εμπόρους.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην όλη διαδικασία δεν απαιτείται η φυσική παρουσία των εμπόρων και του Διοργανωτή, αλλά η συμμετοχή και η εποπτεία της Δημοπρασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα μέσω απλής πρόσβασης στο Internet.

Η EuroLease εξέφρασε την πεποίθησή της ότι τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του συγκεκριμένου εναλλακτικού καναλιού θα επιτρέψουν τη διεύρυνση της αγοραστικής της βάσης και την αύξηση του κύκλου εργασιών της. Προσδοκάται δε, ότι θα επιτευχθεί ικανοποιητική μείωση του κόστους της όλης διαδικασίας πώλησης και κατ’ επέκταση αντίστοιχη αύξηση των περιθωρίων κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v