Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Επιφυλάξεις Καραχάλιου για Lukoil - Λάτση

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Α. Καραχάλιος, για την επιτυχία του deal με την κοινοπραξία LukOil - Λάτση, καθώς, όπως ανέφερε, δεν υπάρχει κατάληξη για τη συνεργασία στα Βαλκάνια, ενώ επεσήμανε και το πρόβλημα των κοιτασμάτων στην Κασπία (πρόβλημα Ρωσίας - Καζακστάν).

ΕΛΠΕ: Επιφυλάξεις Καραχάλιου για Lukoil - Λάτση
Αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε ό,τι αφορά στην πώληση του 23,17% των ΕΛΠΕ, αλλά και επιφυλάξεις για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος, διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Αθ. Καραχάλιος, μιλώντας σε ημερίδα για τη ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων.

Με τις φράσεις ”είμαστε σε πολύ πρώϊμο στάδιο” και ”έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα” εξέφρασε κατ΄αυτόν τον τρόπο τις επιφυλάξεις του στα κυβερνητικά χρονοδιαγράμματα, επιχειρώντας ταυτόχρονα να διαχωρίσει τη θέση του, από όποια μελλοντική αρνητική συνέπεια θα έχει η πώληση των ΕΛΠΕ στην κοινοπραξία Lukoil - Ομίλου Λάτση.

Δικαιολογώντας τις επιφυλάξεις του, ο Αθ, Καραχάλιος, ενημέρωσε τους παρισταμένους στην ημερίδα, ότι έχει προταθεί στην κοινοπραξία το πλαίσιο συνεργασίας στα Βαλκάνια, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κατάληξη.

Η Lukoil δεν έρχεται με ανοιχτές αγκάλες για να παραχωρήσει τα περιουσιακά στοιχεία της στα Βαλκάνια. Προτείνουμε τη σύσταση κοινής εταιρίας, με 50% συμεμετοχή έκαστος”, δήλωσε ο κ. Καραχάλιος.

Η εφορία, όπως πρόσθεσε, για την παραχώρηση κοιτασμάτων στην Κασπία (από την Lukoil) δεν ισχύει σήμερα, αφού προέκυψε πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς μεταξύ Ρωσίας και Καζαχστάν, σημειώνοντας ότι ”εμείς είχαμε ενημερώσει γι’ αυτό το ζήτημα την κυβέρνηση από τον περασμένο Ιανουάριο”.

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ενημέρωση της διοίκησης για τα τεκταινόμενα, ο Α. Καραχάλιος σημείωσε με καυστικό τρόπο προς τους εργαζόμενους: ”Οση ενημέρωση έχετε εσείς, τόση ενημέρωση έχουμε και εμείς”.

Συνεχίζοντας ο Αθ. Καραχαλιος και απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, σημείωσε : ”Να δώσουμε μια ώθηση στον οργανισμό (ΕΛΠΕ), είμαστε αποδεκτοί στα Βαλκάνια, αλλά δεν φτάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε και θέλουμε συνεργασίες” ανέφερε χαρακτηστικά, χωρίς όμως να κατονομάσει τις είδους συνεργασίες.

Λίγο πριν όμως, άσκησε οξεία κριτική στους εργαζόμενους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, σημειώνοντας ότι ”σήμερα που απεργείται, στέλνετε τους παραδοσικούς μας πελάτες στους ανταγωνιστές μας. Δημιουργείται μεγάλη ζημιά στον Ομιλο με το να κατεβάζετε τους διακόπτες. Κάνω έκκληση να ξαναδείτε το διεκδικητικό πλασίο των κινητοποιήσεων και τη μορφή τους. Μη συνεχίσετε να κάνετε ζημιά στον Οργανισμό. Αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε”

Κατά τα λοιπά ο Αθ. Καραχάλιος, έκανε αναφορά για μια ”χαμένη δεκαετία” διευκρινίζοντας όμως ότι δεν επιρρίπτει ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα, ότι ήδη 11 κατασκευαστικοί Ομιλοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για την κατασκευή της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης και ότι τη Δευτέρα, θα επιλεγεί η sort list, των ενδιαφερομένων κατασκευαστικών εταιρίων.

Τέλος, παρά τις εκκλήσεις του Αθ. Καραχάλιου προς τους εργαζόμενους να σταματησουν τις κινητοποιήσεις τους, το σωματείο ανακοίνωσε ότι από τις 3 Ιουλίου ξεκινάει 15νθήμερη απεργία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v