Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης στη Ξάνθη

Εγκαινιάστηκε σήμερα το Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Intracom Telecom στην Ξάνθη από τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας, κ. Σπύρο Παπαδόπουλο, τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και το Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργο Παυλίδη.

Intracom: Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης στη Ξάνθη
Εγκαινιάστηκε σήμερα το Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Intracom Telecom στην Ξάνθη από τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας, κ. Σπύρο Παπαδόπουλο, τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και το Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργο Παυλίδη.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο ερευνητικό κέντρο υψηλής τεχνολογίας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Intracom Telecom στην Ξάνθη. Το ερευνητικό κέντρο της Ξάνθης εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου Intracom Holdings να συνδέει την έρευνά της με πανεπιστήμια τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας και έχει αναπτύξει στο πρότυπο αυτό μεγάλες ερευνητικές ομάδες στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, ενώ πρόσφατα μέσω του εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου Athens Information Technology στην Παιανία αναπτύσσει ανάλογη διασύνδεση με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η Intracom Telecom Ξάνθης λειτουργεί από το 2000 και πρόσφατα εγκαταστάθηκε σε νέο ιδιόκτητο κτίριο, που κατασκευάστηκε από τη θυγατρική του Ομίλου, Intrakat. Η Intracom Telecom επέλεξε να επενδύσει στην Ξάνθη για να αξιοποιήσει το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής.

Συνεργάζεται με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την απορρόφηση αποφοίτων και μέχρι σήμερα έχει προσλάβει περισσότερους από 20 επιστήμονες, ενώ έχει δώσει 14 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές. Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών πραγματοποιεί την πρακτική του άσκηση στις εγκαταστάσεις της.

Σήμερα, η Intracom Telecom Ξάνθης δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στο χώρο των ασύρματων επικοινωνιών και ευρυζωνικής μετάδοσης δεδομένων, τα οποία προσφέρουν νέες τεχνολογικά προηγμένες εφαρμογές.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πάνω 100 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, βουλευτές της περιοχής, αξιωματούχοι της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκοί από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, στελέχη ιδιωτικών εταιριών και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ από την Β. Ελλάδα και την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίδειξη των τηλεπικοινωνιακών και αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων που αναπτύσσονται στις εγκαταστάσεις της Intracom Telecom στην Ξάνθη.

Κατά την ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Σ. Παπαδόπουλος, μετέφερε τον θερμό χαιρετισμό και τα συγχαρητήρια του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα προς τον Όμιλο Intracom Holdings και τους εργαζομένους του για το σημαντικό έργο τους που συμβάλλει στην πρόοδο και στην τεχνολογική ανάπτυξη του τόπου. Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ δημόσιας διοίκησης, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων για τη δημιουργία και υποστήριξη ερευνητικών κέντρων στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία της χώρας μας στον τομέα αυτό.

Ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης της τεχνολογίας και της καινοτομίας καθώς και υποστήριξης των επενδύσεων. Στόχος είναι η ανάπτυξη των δαπανών από 0,7% να φθάσουν στο 1,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2010.

Οι κκ. Μ. Αγγελόπουλος, Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., και Γ. Παυλίδης, Νομάρχης Ξάνθης, αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της επένδυσης για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ ο Καθ. κ. Χ. Κουκουρλής, Αντιπρόεδρος τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μίλησε για τη συνεργασία της Intracom Telecom με το Πανεπιστήμιο.

Από την πλευρά του Ομίλου Intracom Holdings, χαιρετισμό απηύθυναν οι ο κκ. Γ. Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Defense Electronics, και Σ. Χατζηαγάπης, Γεν. Δ/ντής Έρευνας & Ανάπτυξης της Intracom Telecom, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην υψηλή προτεραιότητα που έχει η Έρευνα και Ανάπτυξη στην αναπτυξιακή στρατηγική του Ομίλου Intracom Holdings καθώς και στα αμυντικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας που αναπτύσσει και τόνισαν την πρόθεσή τους να αξιοποιήσουν και να διευρύνουν τις δραστηριότητες του κέντρου σε νέα Αμυντικά και Τηλεπικοινωνιακά προϊόντα.

Ο όμιλος εξάγει σε 60 χώρες και επενδύει κατά μέσο όρο ετησίως 5-7% των συνολικών εσόδων του στην Έρευνα και Ανάπτυξη, ενώ κατά τα τελευταία πέντε χρόνια συμμετείχε σε περισσότερα από 80 διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Διαθέτει σύγχρονα εργαστήρια για την ταχεία ανάπτυξη συστημάτων υψηλής ποιότητας και έχει κατοχυρώσει ένα σημαντικό αριθμό ευρεσιτεχνιών σε διεθνές επίπεδο. Στόχος του Ομίλου Intracom Holdings είναι να συμβάλλει στην τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας και την εξαγωγή ελληνικής τεχνογνωσίας στο εξωτερικό, συνεργαζόμενος με τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς και αποτελώντας μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις της ΝΑ Ευρώπης στο χώρο του.

----

Η Intracom ιδρύθηκε το 1977 και από το 1990 είναι εισηγµένη στο Χ.Α (ASE/FTSE-20 index). Το Δεκέμβριο 2005 με την αναδιοργάνωση του Ομίλου, δημιουργήθηκε ο Όμιλος Intracom Holdings, ένας από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς Ομίλους στην Ελλάδα που επενδύει στις τηλεπικοινωνίες, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στον τραπεζικό και επιχειρηματικό τομέα, στα ηλεκτρονικά αμυντικά συστήματα και στις κατασκευές.

Οι σημαντικότερες θυγατρικές του Ομίλου είναι οι: Intracom Telecom, Intracom Defense Electronics, Intracom IT Services, Intrakat και η H.O.L.. Ο Όμιλος Intracom Holdings απασχολεί 5.450 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε 60 χώρες και διατηρεί θυγατρικές σε 16 χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v