Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Πρώτη επίσημη παρουσίαση του ΑΙΤ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του ΑΙΤ (Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών της Intracom) κατά την οποία αναφέρθηκαν οι στόχοι του Ινστιτούτου. Ο πρώτος κύκλος σπουδών ξεκινά τον Αύγουστο, και για τους 40 σπουδαστές που επιλέχθηκαν τα δίδακτρα καλύπτονται πλήρως.

Intracom: Πρώτη επίσημη παρουσίαση του ΑΙΤ
Η ανάπτυξη και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η συστηματική ερευνητική δραστηριότητα, η ανάπτυξη συνεργασιών με Ελληνικά και διεθνή Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα και η επέκταση δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, συμπεριλαμβάνονται στα άμεσα σχέδια του Athens Information Technology (AIT), του Εργαστηρίου Ελεύθερων Σπουδών που δημιούργησε η Intracom.

”Το όραμα της διοίκησης του ομίλου Intracom για τη δημιουργία ενός Εκπαιδευτικού-Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής έγινε πραγματικότητα με τη δημιουργία του Athens Information Technology (AIT) το οποίο παρέχει υψηλοτάτου επιπέδου μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και διενεργεί επιστημονική έρευνα”.

Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΑΙΤ και του ομίλου Intracom, Κων/νος Δημητριάδης, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης παρουσίασης του ΑΙΤ σε εκπροσώπους του Τύπου, υπογραμμίζοντας:

”Στοχεύουμε πολύ ψηλά. Ως πρώτο βήμα, συνεργαζόμαστε με το κορυφαίο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ στην επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, το Carnegie Mellon University και προσφέρουμε το πρόγραμμα Master of Science in Information Networking το οποίο διαρκεί 16 μήνες και οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου απευθείας από το Carnegie Mellon. Το ΑΙΤ έχει ήδη στελεχωθεί και συνεχίζει να στελεχώνεται με εξαίρετους καθηγητές και ερευνητές.

Για τον πρώτο κύκλο σπουδών MSIN, o οποίος ξεκινά τον Αύγουστο του 2002, υπήρξε αθρόα υποβολή αιτήσεων υποψηφίων σπουδαστών, από τους οποίους με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια επιλέξαμε τους σαράντα (40) καλύτερους. Σε όλους αυτούς τους σπουδαστές καλύπτουμε πλήρως τα δίδακτρα και τους προσφέρουμε τη δυνατότητα εργασίας στις εταιρείες του Ομίλου, εφόσον το επιθυμούν”.

”Στην προσπάθειά μας αυτή”, επεσήμανε ο κ. Δημητριάδης, ”επιθυμούμε και ελπίζουμε να έχουμε στενή συνεργασία με τα ελληνικά Πανεπιστήμια τα οποία τιμούμε για το έργο τους, την πρόσφορά τους και το υψηλό επίπεδο των αποφοίτων τους. Έχουμε ήδη επενδύσει, και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σημαντικότατους πόρους και προσπάθεια για τη δημιουργία και λειτουργία του ΑΙΤ”



Ο όμιλος Intracom, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, δημιούργησε το ΑΙΤ, το οποίο έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση της Επιστήμης, Τεχνολογίας, Έρευνας, Επιμόρφωσης και κάθε μορφής κατάρτισης στους Τομείς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, τη συνεργασία και αξιοποίηση συνεργιών με κορυφαία επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα διεθνώς, την ενδυνάμωση του Επιστημονικού, Ερευνητικού και Στελεχιακού ιστού της χώρας μας και τη συνεχή εξασφάλιση στελεχών υψηλού επιπέδου για της ανάγκες του Ομίλου.

Το ΑΙΤ στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις11.500 τ.μ. στην Παιανία Αττικής που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τρία αμφιθέατρα, έξι αίθουσες διδασκαλίας, τρία πλήρως εξοπλισμένα και εξειδικευμένα εργαστήρια, βιβλιοθήκη, βιβλιοπωλείο, καφετέρια και εστιατόριο. Η υποδομή και τα συστήματα του ΑΙΤ αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, όπως ασύρματα δίκτυα και ζωντανή σύνδεση με το Carnegie Mellon. Τα επίσημα εγκαίνια των εγκαταστάσεων θα γίνουν στις 2 Ιουλίου.

Το επιστημονικό – εκπαιδευτικό έργο του ΑΙΤ καθοδηγείται και υποστηρίζεται από δεκαμελές Επιστημονικό Συμβούλιο αποτελούμενο από διακεκριμένους επιστήμονες διεθνούς ακτινοβολίας και κύρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v