Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Πωλεί θυγατρικές σε Intracom Telecom

Την πώληση των συμμετοχών της Intrakat στο μετοχικό κεφάλαιο αλλοδαπών εταιριών προς την Intracom Telecom, την ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ της Intracom Defense και της Intrakat, όπως και την έκδοση ομολογιακού έως 20 εκ. ευρώ ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η Έκτακτη ΓΣ της Intrakat.

Intrakat: Πωλεί θυγατρικές σε Intracom Telecom
Την πώληση των συμμετοχών της Intrakat στο μετοχικό κεφάλαιο αλλοδαπών εταιριών προς την Intracom Telecom, την ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ της Intracom Defense και της Intrakat, όπως και την έκδοση ομολογιακού έως 20 εκ. ευρώ ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η Έκτακτη ΓΣ της Intrakat.

Ειδικότερα, χορηγήθηκε ειδική έγκριση (άδεια), για την πώληση των συμμετοχών της Ιntrakat στο μετοχικό κεφάλαιο των κατωτέρω αλλοδαπών εταιριών, προς την εταιρεία Intracom Telecom, η οποία είναι κατά ποσοστό 100% θυγατρική της Intracom Holdings (μητρικής εταιρίας της Intrakat), ήτοι:

1. του συνόλου των μετοχών που κατέχει η Intrakat στην εδρεύουσα στην Σόφια Βουλγαρίας, Ανώνυμης Εταιρείας, με την επωνυμία Intracom Bulgaria AD, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 30% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής,

2. του συνόλου των μετοχών που κατέχει στην εδρεύουσα στα Τίρανα Αλβανίας, Ανώνυμη Εταιρία, με την επωνυμία Ιntralban Κατασκευές Τεχνικών Έργων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 55% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

3. του συνόλου των μεριδίων που κατέχει στην εδρεύουσα στα Σκόπια, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, με την επωνυμία Intracom Ltd Skopje, τα οποία αντιπροσωπεύουν ποσοστό 30% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

Η ανωτέρω πώληση των συμμετοχών εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31-12-06 εφόσον έχει προηγηθεί η αποτίμηση της αξίας αυτών από αντίστοιχους ελεγκτικούς οίκους και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιntrakat να διαπραγματευθεί και καθορίσει κατά την ελεύθερη κρίση του τους ειδικούς όρους της μεταβίβασης των ανωτέρω συμμετοχών, συμπεριλαμβανομένου και του τιμήματος πώλησης αυτών και γενικώς να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την υλοποίηση της εν λόγω μεταβίβασης

Παράλληλα, χορηγήθηκε ειδική έγκριση για την ανταλλαγή των κατωτέρω ακινήτων μεταξύ της Intracom Defense και της Ιntrakat, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31-12-06, και συγκεκριμένα: (i) ενός αγρού, που βρίσκεται στην Παιανία Αττικής, στη θέση ”Δρομέζι” ή ”Φικκοκλά”, επιφανείας 950,80 μ2, (ii) ενός οικοπέδου, που βρίσκεται στην Πάτρα, στη θέση ”Κοτρώνι” ή ”Συχαινά”, επιφανείας 3.323.81 μ2, με το αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας της Ιntrakat, που βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής, στη Βιομηχανική περιοχή Παιανίας - Μαρκοπούλου, στη θέση ”ΚΑΤΩ ΚΑΡΕΛΑ” (ΝΗΣΙΖΑ) Αττικής, επιφανείας 3.870 μ2.

Το ΔΣ εξουσιοδοτήθηκε να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη σύναψη της σχετικής σύμβασης ανταλλαγής των ακινήτων αυτών κατ’ εφαρμογή και των διατάξεων του άρθρου 10 του Κ.Ν. 2190/1920.

Κατόπιν αυτών, ανακλήθηκε από την παρούσα Γενική Συνέλευση η σχετική απόφαση της από 14-11-05 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Ιntrakat.

Επιπροσθέτως, χορηγήθηκε ειδική έγκριση σε συνέχεια της από 14-11-05 σχετικής απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Ιntrakat για την αγορά ενός αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας της Intracom Holdings, που βρίσκεται στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στη θέση ”Μπασίς Μετόχι”, επιφανείας 19.081 μ2, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31-12-06 και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταβίβασης του ακινήτου αυτού.



Επί του θέματος περί Παροχής ειδικής έγκρισης (άδειας) για τη σύναψη ή/και την τροποποίηση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με μέλη Δ.Σ. και λοιπά πρόσωπα δεν ελήφθη απόφαση, διότι προς το παρόν δεν υφίσταται περίπτωση για τη σύναψη ή/και την τροποποίηση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με μέλη Δ.Σ. και λοιπά πρόσωπα.



Επίσης, η ΓΣ ενέκρινε τη λύση συμβάσεων μίσθωσης ακινήτου και παροχής υπηρεσιών μεταξύ της εταιρίας Intrakat και της Intracom Telecom (ως ειδικής διαδόχου της Intracom) και τη σύναψη νέων συμβάσεων μίσθωσης ακινήτου και παροχής υπηρεσιών με την Intracom Holdings.

Η υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31-05-06.

Επιπροσθέτως, εγκρίθηκε η από 21-12-2005 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της απορροφηθείσας εταιρίας Intramet περί παράτασης για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, ήτοι μέχρι την 31.12.2006, του χρονοδιαγράμματος διάθεσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε η από 08.01.2004 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της και τροποποίησαν οι από 25.06.2004 και 20.04.2005 Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων αυτής.

Ακόμη εγκρίθηκε η από 9-1-2006 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιntrakat με θέμα την έγκριση του πίνακα διάθεσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου:

(α) της Intrakat που αποφάσισε η από 20.09.2001 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας και τροποποίησαν οι από 27.12.2002, 23.06.2003, 22.12.2003, 24.06.2004, 14.02.2005 και 27.06.2005 Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων αυτής και

(β) της Intramet που αποφάσισε η από 08.01.2004 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας και τροποποίησαν οι από 25.06.2004 και 20.04.2005 Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων αυτής, όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Intrakat με απορρόφηση της Intramet.

Χορηγήθηκε έγκριση για τη μερική αλλαγή της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της εταιρίας Intrakat με απορρόφηση της Intramet ως ακολούθως:

Tο αδιάθετο υπόλοιπο των αντληθέντων κεφαλαίων, ύψους 4.741.673 ευρώ στις 31.12.2005, θα διατεθεί ως εξής:

α) ποσό 1.650.000 ευρώ θα διατεθεί έως την 31.12.2006 για επενδύσεις είτε υπό μορφή συμμετοχής της εταιρίας στο κεφάλαιο κοινοπραξίας αυτοχρηματοδοτούμενων έργων, είτε εξαγοράς μεριδίου ή συμμετοχής αυτής στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρίας ή ίδρυσης νέας εταιρίας (που προϋπήρχε στην Intrakat πριν την συγχώνευσή της με την Intramet), είτε για τη δραστηριοποίηση της εταιρίας σε έργα προστασίας περιβάλλοντος, είτε αυτοτελώς είτε μέσω συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιριών.

β) Ποσό 1.897.104 ευρώ θα διατεθεί έως την 31.12.2006 για αγορά μηχανημάτων και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού. Το παραπάνω ποσό προκύπτει (i) από το ποσό των 697.104 ευρώ που επίσης προοριζόταν να διατεθεί από την Ιntramet πριν την απορρόφηση της από την Ιntrakat για αγορά μηχανημάτων και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού και (ii) από το ποσό των 1.200.000 ευρώ που αρχικά προοριζόταν να διατεθεί από την Ιntramet, πριν την απορρόφηση της από την Intrakat, για τη δραστηριοποίηση της σε έργα προστασίας περιβάλλοντος, είτε αυτοτελώς είτε μέσω συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιριών και το οποίο πλέον ενοποιήθηκε με την παραπάνω κατηγορία χρήσης κεφαλαίων υπό (α), γ) ποσό 194.569 ευρώ θα διατεθεί έως την 31.12.2006 για αγορά εξοπλισμού και λογισμικού μηχανογράφησης, ποσό το οποίο προϋπήρχε στην απορροφηθείσα Ιntramet, δ) το υπόλοιπο ποσό των 1.000.000 ευρώ να διατεθεί για κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας, προκειμένου να καλυφθούν αφενός μεν υφιστάμενες ή μέλλουσες υποχρεώσεις από τη συμμετοχή της σε κοινοπραξίες, αφετέρου δε να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων της.

Το παραπάνω ποσό αρχικά προοριζόταν να διατεθεί από την Intramet, πριν την απορρόφηση της από την Intrakat, για τη δραστηριοποίηση της σε έργα προστασίας περιβάλλοντος, είτε αυτοτελώς είτε μέσω συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιριών.

Σημειώνεται ότι για τα παραπάνω ποσά που προϋπήρχαν στη χρήση κεφαλαίων της απορροφηθείσας Intramet, το Διοικητικό Συμβούλιό της, με την από 21/12/2005 απόφασή του είχε εγκρίνει την παράταση του χρονοδιαγράμματος χρήσης των εν λόγω κεφαλαίων έως την 31/12/2006.

Συνοψίζοντας, οι αλλαγές στη χρήση των κεφαλαίων όπως προβλέπονταν αρχικά από την Intrakat και την απορροφηθείσα Intramet συνίστανται στα εξής: α) ενίσχυση του ποσού που προβλέπονταν για αγορά μηχανημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού κατά το ποσό των 1.200.000 ευρώ, β) ενίσχυση του Κεφαλαίου Κίνησης κατά το ποσό του 1.000.000 ευρώ και γ) μεταφορά του ποσού των 2.200.000 ευρώ που αρχικά προβλέπονταν για δραστηριοποίηση της εταιρίας σε έργα προστασίας περιβάλλοντος, είτε αυτοτελώς είτε μέσω συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιριών στις προηγούμενες δύο κατηγορίες. Οι λοιπές χρήσεις παραμένουν ως είχαν.

Όσον αφορά τους λόγους που επέβαλαν τις ανωτέρω διαφοροποιήσεις της χρήσης κεφαλαίων και τις αναμενόμενες επιπτώσεις τους για την Εταιρεία σημειώνονται τα ακόλουθα:

α) Η ενίσχυση του ποσού που προβλέπονταν για αγορά μηχανημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού από 697.104 ευρώ σε 1.897.104 ευρώ επιβάλλεται προκειμένου η εταιρία να χρηματοδοτήσει την αγορά νέων μηχανημάτων για το υποκατάστημα μεταλλικών κατασκευών στη Λάρισα, καθώς και την αγορά οργάνων και μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας τα οποία χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση οπτικών ινών και αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω την τεχνική ικανότητα και την ανταγωνιστικότητα της Εταιρείας.

β) Όσον αφορά την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης, αυτή κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου η εταιρία να εξυπηρετήσει καλύτερα τις δραστηριότητές της, ενόψει και των νέων έργων που πρόσφατα ανέλαβε (π.χ. Αναβάθμιση τμήματος της Εγνατίας Οδού, ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, Διευθέτηση Χειμάρρου Ξηριά Κορίνθου, κλπ.).

γ) Τέλος, η κατάργηση του ποσού 2.200.000 ευρώ που προορίζονταν αρχικά για δραστηριοποίηση της εταιρίας σε έργα προστασίας περιβάλλοντος, είτε αυτοτελώς είτε μέσω συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιριών, κρίθηκε σκόπιμη δεδομένου ότι εκτιμάται ότι το ποσό του 1.650.000 ευρώ που ήδη προβλέπεται για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιρειών επαρκεί να καλύψει και τις εν λόγω ανάγκες.

Επί του θέματος περί Τροποποίησης του άρθρου 2 του Καταστατικού της εταιρίας περί Έδρας και κωδικοποίησης αυτού σε ενιαίο κείμενο, δεν ελήφθη απόφαση ως άνευ αντικειμένου, διότι ενόψει της μεταφοράς των γραφείων της Ιntrakat από το κτίριο Α-5 που βρίσκεται στο 19,7 χιλιόμετρο της Νέας Οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου στο κτίριο Β-5 που βρίσκεται στο 19ο χιλιόμετρο της Νέας Οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου, η έδρα της Ιntrakat θα παραμείνει στο Δήμο Παιανίας Αττικής.

Δεδομένου ότι μέχρι την 30-12-05, οπότε και ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της Ιntrakat με απορρόφηση της Intramet, δεν είχε εκδοθεί το ομολογιακό δάνειο ποσού 15.000.000 ευρώ, για την έκδοση του οποίου είχε χορηγηθεί έγκριση από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intramet της 27-6-05, χορηγήθηκε εκ νέου έγκριση, σε συνέχεια της ανωτέρω από 27-6-05 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της απορροφηθείσας Intramet, για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, πενταετούς διάρκειας, μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ αντί του αρχικώς οριζομένου ποσού των 15.000.000 ευρώ, του οποίου ομολογιούχοι δανειστές θα είναι Τράπεζες, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα της εταιρίας και να αποπληρωθούν τα βραχυπρόθεσμα δάνεια αυτής συνολικού ύψους 13.745.000 ευρώ περίπου και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων του δανείου αυτού.

Η έκδοση του ομολογιακού δανείου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 31-12-2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v