Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: ”ΒΒΒ-” και ”Α-3” για Marfin FG - Marfin Bank

Σε ”ΒΒΒ-” και ”Α-3” όρισε η Standard & Poor/s Ratings Services τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση για τις Marfin Financial Group και Marfin Bank αντίστοιχα, ενώ οι προοπτικές και για τα δύο ιδρύματα είναι σταθερές.

S&P: ”ΒΒΒ-” και ”Α-3” για Marfin FG - Marfin Bank
Σε ”ΒΒΒ-” και ”Α-3” όρισε η Standard & Poor’s Ratings Services τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση για τις Marfin Financial Group και Marfin Bank αντίστοιχα, ενώ οι προοπτικές και για τα δύο ιδρύματα είναι σταθερές, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters.

Στην έκθεση της Standard and Poor’s (με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου) η αξιολόγηση και για τα δύο ιδρύματα επωφελείται από την έμπειρη διοίκηση του ομίλου και την επικεντρωμένη στρατηγική, τους ισχυρούς δείκτες φερεγγυότητας, τη ρευστότητα στους ισολογισμούς της και την χαμηλού κινδύνου βάση ενεργητικού.

Ο ξένος οίκος πιστοληπτικής ικανότητας κάνει επίσης αναφορά στη διοικητική ομάδα του ομίλου η οποία εκτιμά πως έχει τη δυνατότητα να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει και να αποκτήσει μια σημαντική παρουσία στην εγχώρια εμπορική τραπεζική, ενώ συμπληρώνει πως ο όμιλος της Marfin δραστηριοποιείται κυρίως σε χρηματιστηριακές συναλλαγές, διαχείριση κεφαλαίων και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Επίσης, σημειώνει πως οι ισχυροί αναπτυξιακοί στόχοι που έχει θέσει ο όμιλος και οι φιλοδοξίες του όσον αφορά στις εξαγορές αντικατοπτρίζουν μια απόλυτα λογική ευκαιρία ώστε να διαφοροποιήσει το επιχειρηματικό του προφίλ, παρά το γεγονός ότι ενδέχεται να δημιουργηθούν ορισμένες προκλήσεις σε επικείμενες κινήσεις συγκέντρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v