Cosco: Σε διαπραγματεύσεις για μερίδιο σε ΟΛΠ

Η Cosco Pacific εξετάζει την αγορά μεριδίου στον ΟΛΠ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της εταιρίας που μεταδίδει το Dow Jones. ”Είμαστε σε προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις με τον ΟΛΠ για την αγορά μεριδίου στο λιμάνι”, δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Cosco.

Cosco: Σε διαπραγματεύσεις για μερίδιο σε ΟΛΠ
Η Cosco Pacific εξετάζει την αγορά μεριδίου στον ΟΛΠ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της εταιρίας που μεταδίδει το Dow Jones.

”Είμαστε σε προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις με τον ΟΛΠ για την αγορά μεριδίου στο λιμάνι”, δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Cosco.

Μάλιστα η εκπρόσωπος της εταιρίας αναφέρθηκε σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν στελέχη της Cosco τον προηγούμενο μήνα στο λιμάνι, ενώ διευκρίνισε πως η όποια επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσω της Cosco Pacific, θυγατρικής της Cosco Holdings.

Η εκπρόσωπος της Cosco τόνισε ότι οι ομιλίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, ενώ δεν παρείχε πληροφορίες για το ύψος της πιθανής επένδυσης.

O πρόεδρος της εταιρίας, Wei Jiafu, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κ. Καραμανλή στην Κίνα, όπου συζητήθηκαν θέματα επενδύσεων.

O κινεζικός γίγαντας συμφώνησε το Δεκέμβριο να εξαγοράσει μερίδιο 20% στο Canal Container Terminal της Αιγύπτου. Πέρα από τις δραστηριότητες στην Κίνα διαθέτει το 49% σε terminal της Σιγκαπούρης και μερίδιο 25% στο λιμάνι της Antwerp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v