Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Διευκρινίσεις για επιστροφή κεφαλαίου

Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις που εξετάζει η τράπεζα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τότε θα εξετάσει την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ή θα προωθήσει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, επισημαίνει με επιστολή της προς το Χ.Α. η Εθνική Τράπεζα.

Εθνική: Διευκρινίσεις για επιστροφή κεφαλαίου
Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις που εξετάζει η τράπεζα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τότε θα εξετάσει την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ή θα προωθήσει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, επισημαίνει με επιστολή της προς το Χ.Α. η Εθνική Τράπεζα, αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Ημερησία”.

Οπως επισημαίνεται στην επιστολή, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του 3ετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου για την περίοδο 2005-2008 η Εθνική Τράπεζα έχει δηλώσει ότι επιδιώκει να βελτιστοποιήσει τη χρήση των κεφαλαίων της και να επικεντρωθεί στον πυρήνα των τραπεζικών εργασιών.

Στην κατεύθυνση αυτή η Τράπεζα εξετάζει όλες τις περιπτώσεις επέκτασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω εξαγορών και οργανικής ανάπτυξης.

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι επενδύσεις η Τράπεζα θα εξετάσει την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ή θα προωθήσει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Η δεδηλωμένη αυτή στρατηγική στόχευση δεν συναρτάται σε καμία περίπτωση με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα τα οποία απηχούν απόψεις ή εικασίες του συντάκτη τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v