Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό Αθηνών: Εξετάζει είσοδο σε νέες αγορές

Τουλάχιστον με τους ρυθμούς του εννεαμήνου αναμένεται να κινηθούν τα οικονομικά μεγέθη της Ιατρικό Αθηνών σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο για το σύνολο του 2005, όπως ενημέρωσε πριν από λίγο η διοίκηση σε συνάντηση με εκπροσώπους του τύπου. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου στις αγορές της Αλβανίας και της πΓΔΜ.

Ιατρικό Αθηνών: Εξετάζει είσοδο σε νέες αγορές
της Αντιόπης Σχοινά

Τουλάχιστον με τους ρυθμούς του εννεαμήνου αναμένεται να κινηθούν τα οικονομικά μεγέθη της Ιατρικό Αθηνών σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο για το σύνολο του 2005, όπως ενημέρωσε πριν από λίγο η διοίκηση σε συνάντηση με εκπροσώπους του τύπου.

Σημειώνεται ότι στο εννεάμηνο ο κύκλος εργασιών του ομίλου Ιατρικό Αθηνών σημείωσε αύξηση 13,1%, η λειτουργική κερδοφορία 13,2% και τα καθαρά κέρδη 37,42%.

Παράλληλα, πόλο έλξης για τους ξένους θεσμικού επενδυτές αποτελούν οι προοπτικές ανάπτυξης που διαθέτει το Ιατρικό Κέντρο στα Βαλκάνια.

Η εταιρεία διαθέτει ήδη δύο διαγνωστικά κέντρα στην Ρουμανία και ακριβώς επειδή υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στην χώρα λόγω της προοπτικής ένταξης στην Ε.Ε το 2007 σχεδιάζει να ενδυναμώσει την παρουσία της και μελετά προτάσεις να εισέλθει στην δευτεροβάθμια περίθαλψη (κλινικές, νοσοκομεία).

Ωστόσο, η διοίκησή της δεν βιάζεται και θα μελετήσει προσεκτικά το επόμενο βήμα της.

Παράλληλα, εξετάζει το ενδεχόμενο να εισέλθει στις αγορές της Αλβανίας και της πΓΔΜ, μόνο όμως με την δημιουργία διαγνωστικών κέντρων και όχι κλινικών.

Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία προχώρησε στην πώληση των διαγνωστικών κέντρων που είχε σε Τσεχία και Βουλγαρία καθώς θεωρεί ότι ακόμη δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για ανάπτυξη στις χώρες αυτές.

Επιπρόσθετα η διοίκηση ενημέρωσε ότι στο επόμενο δίμηνο αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του Ιατρικού στο Περιστέρι (πρώην κλινική Νικολάου), επένδυση το ύψος της οποίας ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται και η σταδιακή μετατροπή της κλινικής της Δάφνης από Νεφρολογική σε κλινική που θα παράσχει και υπηρεσίες γενικής ιατρικής.

Όσον αφορά τις επενδύσεις ο όμιλος ολοκλήρωσε το 2005 το πενταετές επενδυτικό του πλάνο ύψους 150 εκατ. ευρώ και όπως επισημάνθηκε δεν αναμένεται για την ερχόμενη τριετία να προχωρήσει σε επιμέρους επενδύσεις που αφορούν σε άνοιγμα νέων κλινικών, ενώ η διοίκηση διασαφήνισε ότι οι στρατηγικοί στόχοι της για κάλυψη της ευρύτερης περιοχής της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη ολοκληρωθεί και δεν έχουν ενδιαφέρον για την περιφέρεια στην παρούσα φάση.

Όσον αφορά το Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο ο διευθύνων σύμβουλος κ. Β.Αποστολόπουλος, σημείωσε ότι παρουσιάζει πληρότητα 62% (65% παρουσιάζουν οι κλινικές της Αττικής,) και φέτος αναμένεται να είναι κερδοφόρο σε επίπεδο προ φόρων κερδών.

Στόχος τριετίας είναι η πληρότητα των κλινικών του Ομίλου να ανέλθει σε 80% - 82%.

Τέλος, σε ότι αφορά τον κλάδο ο ίδιος σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται κινητικότητα και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις, ενώ αναφερόμενος στον ανταγωνισμό εκτίμησε ότι καταλαγιάζει, γεγονός που εξηγεί και την κινητικότητα που υπάρχει με στόχο την ανακατανομή των μεριδίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v