Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή εμπλοκή από Βρυξέλλες σε εθελουσία ΟΤΕ

Προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την πτυχή της εθελουσίας που αφορά στη συνδρομή του Δημοσίου με την παροχή μετοχών 4% του ΟΤΕ στο ασφαλιστικό ταμείο ΤΑΠ-ΟΤΕ ξεκινά αύριο η Κομισιόν. Θα εξετάσει αν αυτή η πτυχή συνιστά κρατική ενίσχυση και παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον ΟΤΕ.

Πιθανή εμπλοκή από Βρυξέλλες σε εθελουσία ΟΤΕ
της Ελενας Λάσκαρη

Ορατό είναι το ενδεχόμενο εμπλοκής στη διαδικασία εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ.

Η Κομισιόν αναμένεται να ξεκινήσει αύριο τη διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την πτυχή της εθελουσίας που αφορά στη συνδρομή του Δημοσίου με την παροχή μετοχών 4% του ΟΤΕ στο ασφαλιστικό ταμείο ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Η Κομισιόν θα εξετάσει αν αυτή η πτυχή συνιστά κρατική ενίσχυση και παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον ΟΤΕ έναντι των υπολοίπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας τόνιζαν σήμερα ότι αν η Κομισιόν εκτιμήσει ότι γεννάται ζήτημα, σε καμία περίπτωση δεν θα έρθει η κυβέρνηση σε σύγκρουση με τις Βρυξέλλες.

Αυτό όμως σημαίνει ότι θα κληθεί ο ΟΤΕ να καλύψει το ”κενό” εσόδων προς το ΤΑΠ-ΟΤΕ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι ”είναι ακόμα καλύτερα για το Δημόσιο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v