Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Απορροφάται η Εθνική Ακινήτων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής, η οποία αποφάσισε τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Εθνικής Ακινήτων από την Εθνική Τράπεζα. Επίσης εγκρίθηκε η έκδοση ομολογιακού έως 6 δισ. ευρώ.

ΕΤΕ: Απορροφάται η Εθνική Ακινήτων
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής, η οποία αποφάσισε τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Εθνικής Ακινήτων από την Εθνική Τράπεζα, με απαρτία 36,24%.

Επίσης, ενέκρινε την έκδοση απευθείας από την Εθνική Τράπεζα ή και μέσω θυγατρικής εταιρίας ειδικού σκοπού, με εγγύηση της Εθνικής Τράπεζας στην περίπτωση αυτή, ομολογιακού ή ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους έως 6.000.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η γ.σ. αποφάσισε τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας Εθνικής Ακινήτων από την Εθνική Τράπεζα με ισολογισμό μετασχηματισμού 31-7-2005.

Η σχέση ανταλλαγής ορίζεται σε 15 μετοχές της Εθνικής Ακινήτων προς 2 μετοχές της Εθνική Τράπεζας

Σημειώνεται ότι κατά το πρόγραμμα επιχειρηματικής δραστηριότητας της Εθνικής Τράπεζας μετά την πραγμάτωση της εν λόγω συγχώνευσης μεταξύ άλλων σκοπείται η απόσχιση του αποθηκευτικού κλάδου της απορροφώμενης εταιρίας εντός ευλόγου χρόνου κατά τον οποίο και για τους σκοπούς της απόσχισης ο αποθηκευτικός κλάδος θα παρακολουθείται αυτοτελώς.

Επίσης, η γ.σ. έλαβε απόφαση για την ακύρωση των 78.144.245 κατεχόμενων από την Εθνική Τράπεζα μετοχών της Εθνικής Ακινήτων .

Ακόμα, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας συνολικά κατά ποσό 80.671.644 ευρώ, αφενός με την έκδοση 2.670.36 νέων μετοχών νέας ονομαστικής αξίας 5 ευρώ που θα διανεμηθούν στους μετόχους της Απορροφωμένης Εταιρίας (πλην της απορροφώσας Εθνικής Τράπεζας) συνεπεία της ως άνω συγχώνευσης, και αφετέρου με την αύξηση της ονομαστικής αξίας των υφισταμένων μετοχών της Απορροφώσας από 4,80 ευρώ σε 5 ευρώαπό κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ανέρχεται στο ποσό 1.696.347.060 ευρώ, διαιρούμενο σε 339.269.412 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 5 ευρώ η κάθε μία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v