Lannet: Δεσμευτική προσφορά για Telepassport

Προκαταρκτική δεσμευτική προσφορά, με ημερομηνία 31/1/2006, για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών (100%) της Telepassport Hellas υπέβαλε η Lannet, επιβεβαιώνοντας χθεσινές αποκλειστικές πληροφορίες του euro2day.gr. Το αρχικό τίμημα ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ. Τι απαντά η Telepassport.

Lannet: Δεσμευτική προσφορά για Telepassport
Προκαταρκτική δεσμευτική προσφορά, με ημερομηνία 31/1/2006, για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών (100%) της Telepassport Hellas υπέβαλε η Lannet, επιβεβαιώνοντας σχετικές χθεσινές αποκλειστικές πληροφορίες του euro2day.gr.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το αρχικό τίμημα ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ, το οποίο θα οριστικοποιηθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τον οικονομικό - νομικό έλεγχο (due diligence).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως σκοπός της ενέργειας αυτής είναι ο διπλασιασμός των εταιρικών μεγεθών και η απόκτηση σημαντικού μεριδίου αγοράς, που θα επιτρέψει στην Lannet όχι μόνον να ισχυροποιήσει τη θέση της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, αλλά και να πρωταγωνιστήσει.

Η ισχύς της προαναφερόμενης δεσμευτικής προσφοράς είναι μέχρι και 8/2/2006.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως η διοίκηση της εταιρίας θα προχωρήσει άμεσα στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τις εξελίξεις επί του θέματος.

--- Τι απαντά η Telepassport

Από την πλευρά η διοίκηση της Telepassport αναφέρει ότι έχει δεχθεί την συγκεκριμένη πρόταση, βρίσκεται όμως σε διαπραγματεύσεις και με άλλες εταιρίες.

Οι διαπραγματεύσεις δεν αφορούν απαραίτητα την εξαγορά της Telepassport, αλλά και τη συνεργασία της με άλλες εταιρίες του χώρου ή γενικότερα επενδυτές που μπορεί να λάβουν τη μορφή συνεργασίας, ανταλλαγής μετοχών ή και απλώς ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με επίσημη πηγή της εταιρίας οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν όταν συγκεντρωθούν οι προτάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v