Παρουσίαση της Νηρεύς στο ΣΜΕΧΑ

Στην δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ιχθυοτροφών στην Τουρκία είτε αυτόνομα είτε μέσω joint venture, προτίθεται να προχωρήσει η Νηρεύς, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο ΣΜΕΧΑ. Εξετάζει επίσης τη δραστηριοποίησή της στην Ισπανία.

Παρουσίαση της Νηρεύς στο ΣΜΕΧΑ
Στην δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ιχθυοτροφών στην Τουρκία είτε αυτόνομα είτε μέσω joint venture, προτίθεται να προχωρήσει η Νηρεύς, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο ΣΜΕΧΑ.

Εξετάζει επίσης τη δραστηριοποίησή της στην Ισπανία. Η εν λόγω χώρα είναι ελλειμματική σε γόνο και η Νηρεύς ενδιαφέρεται να επενδύσει στην παραγωγή του στην ιβηρική χερσόνησο.

Παράλληλα η εταιρία προχώρησε σε εμπορική συμφωνία με την Chipita για τη διάθεση του νέου προϊόντος τσίχλας στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπου διαθέτει εμπορικό δίκτυο η Chipita

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε σήμερα 31 Ιανουαρίου 2006, η εταιρική παρουσίαση της Νηρεύς, που διοργάνωσε ο ΣΜΕΧΑ. Η εκδήλωση σημείωσε επιτυχία, με την παρουσία πολλών αναλυτών και συνολικά άνω των 50 επαγγελματιών από χρηματιστηριακές εταιρείες και τράπεζες.

Την εταιρεία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, Αριστείδης Μπελλές, ο Γενικός Διευθυντής Χρήστος Τριανταφύλλου, ο Οικονομικός Διευθυντής Δημήτρης Παπανικολάου, και ο επικεφαλής του τμήματος επενδυτικών σχέσεων Γιώργος Αλούπης.

Επίσης, συμμετείχε στην παρουσίαση ο κ. Παναγιώτης Αλεξάκης, πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος αναλαμβάνει σύμβουλος διοίκησης του Νηρέα όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση.

Η διοίκηση αναφέρθηκε στον κλάδο και στη συγκέντρωση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως στόχος του Νηρέα, είναι η διατήρηση της ηγετικής θέσης που κατέχει στον κλάδο και η περαιτέρω διεθνοποίηση της εταιρείας.

Ο όμιλος Νηρεύς είναι μία πλήρως καθετοποιημένη μονάδα (παραγωγή γόνου και ιχθυοτροφών, μονάδες πάχυνσης) και αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα τσιπούρας και λαβρακιού παγκοσμίως, με διανομή των προϊόντων σε 25 χώρες. Κατέχει το 14,1% της συνολικής παραγωγής νωπών ιχθύων και το 26,9% της παραγωγής γόνου στην Ελλάδα (στοιχεία κλάδου 31.12.2004).

Η διοίκηση εκτίμησε πως ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2005 θα διαμορφωθεί στα 140 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Αναφέρθηκε στο business plan του ομίλου μέχρι το 2010 με βασικό στόχο τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας και την αύξηση των πωλήσεων και κερδών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης οι εξαγωγές το 2005 ξεπέρασαν τα 70 εκατ. ευρώ. Ποσοστό 54% των πωλήσεων κατευθύνθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (κυρίως Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία) και 6,2% σε λοιπές χώρες.

Προέβλεψε κύκλο εργασιών άνω των 170 εκατ. ευρώ το 2006 και κέρδη προ φόρων 15 εκατ. ευρώ περίπου.

Όπως τόνισε, ο πρόεδρος του ομίλου Αριστείδης Μπελλές, δεν αρκεί η εμπορική εξάπλωση, αλλά είναι επιβεβλημένη η διεθνοποίηση και της παραγωγής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία στοχεύει στην δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ιχθυοτροφών στην Τουρκία είτε αυτόνομα είτε μέσω joint venture.

Εξετάζει επίσης τη δραστηριοποίησή της στην Ισπανία. Η εν λόγω χώρα είναι ελλειμματική σε γόνο και η Νηρεύς ενδιαφέρεται να επενδύσει στην παραγωγή του στην ιβηρική χερσόνησο.

Στο εσωτερικό, θα δημιουργήσει δύο ακόμα μονάδες προπάχυνσης ψαριών και μονάδα επεξεργασίας ψαριών για την παραγωγή φιλέτων. Ηδη η εταιρεία διαθέτει τέτοια μονάδα στο Κορωπί και στοχεύει στην δημιουργία μιας νέας μονάδας στη Δυτική Ελλάδα.

Ο κ. Μπελλές, τόνισε πως η παραγωγή και διάθεση φιλέτων ψαριού έχει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και γι’ αυτό εστιάζει το ενδιαφέρον της στον τομέα αυτό.

Επίσης, η εταιρεία Νηρεύς ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα παραγωγής γλώσσας, ενός είδους με παγκόσμια ζήτηση.

Τέλος, ο κ. Μπελλές δήλωσε πως μεταξύ των στόχων είναι η αξιοποίηση του εργοστασίου παραγωγής τσίχλας και η τοποθέτηση του προϊόντος σε διεθνείς αγορές. Η εταιρεία Νηρεύς επένδυσε 2,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου στη Χίο.

Η εταιρεία προχώρησε σε εμπορική συμφωνία με την Chipita για τη διάθεση του προϊόντος στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπου διαθέτει εμπορικό δίκτυο η Chipita. Ανέφερε πως για το 2006 στοχεύει στην επίτευξη πωλήσεων 5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v