Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Q Telecom

Η Info-Quest γνωστοποιεί ότι στα πλαίσια της από 27/10/2005 σύμβασης πώλησης, μεταβίβασε σήμερα το σύνολο των μετοχών της εταιρίας Q Telecom έναντι 325 εκ. ευρώ στην εταιρία Hellen GAC Telecommunications η οποία ανέλαβε επιπλέον να αποπληρώσει και το ομολογιακό δάνειο της Q Telecom ύψους 25 εκ. ευρώ. Εξετάζεται η επιστροφή κεφαλαίου.

Info-Quest: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Q Telecom
Η Info-Quest γνωστοποιεί ότι στα πλαίσια της από 27/10/2005 σύμβασης πώλησης, μεταβίβασε σήμερα το σύνολο των μετοχών της εταιρίας Q Telecom έναντι 325 εκ. ευρώ στην εταιρία Hellen GAC Telecommunications η οποία ανέλαβε επιπλέον να αποπληρώσει και το ομολογιακό δάνειο της Q Telecom ύψους 25 εκ. ευρώ.

Η εταιρία Hellen GAC Telecommunications είναι θυγατρική της TIM Hellas, που ελέγχεται από τις επενδυτικές εταιρίες APAX Partners και Texas Pacific Group.

Το Δ.Σ. της Info-Quest σε σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε μεταξύ άλλων να αναθέσει σε συμβούλους ορκωτούς ελεγκτές τη μελέτη και γνωμοδότηση για τη δυνατότητα άμεσης επιστροφής μετοχικού κεφαλαίου,

προκειμένου να διαμορφώσει σχετική εισήγησή του στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Εξάλλου, η ΤΙΜ Ελλάς με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Q Telecom από την Helen GAC Τηλεπικοινωνίες, θυγατρική εταιρία που της ανήκει εξολοκλήρου.

Η εξαγορά ολοκληρώθηκε μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από αρμόδιες τις ρυθμιστικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μετά την εξαγορά η Q Telecom θα δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη εταιρεία με την ίδια ομάδα διοίκησης και επικεφαλή τον κ. Κώστα Πριγκιπάκη ως Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η εξαγορά της Q Telecom χρηματοδοτήθηκε με συνδυασμό δανεισμού, ίδια κεφάλαια από την ΤΙΜ Ελλάς και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που ανήκουν σε συνδεόμενες εταιρίες των APAX Partners και Texas Pacific Group, τους μετόχους της ΤΙΜ Ελλάς.

Ο δανεισμός, ύψους 200 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε με συμπληρωματική έκδοση προνομιούχων εγγυημένων ομολόγων κυμαινόμενου επιτοκίου με λήξη το 2012 από θυγατρική της ΤΙΜ Ελλάς.

Η συμπληρωματική έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Φεβρουαρίου 2006. Οι JPMorgan και Deutsche Bank ενήργησαν ως οικονομικοί σύμβουλοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v