Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον της Cosco για ΟΛΠ-ΟΛΘ

Το ενδιαφέρον της κινεζικής Cosco για συμμετοχή σε πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ αφενός και την ανάπτυξη της συνεργασίας με τον ΟΛΘ, αφετέρου, επιβεβαιώνουν οι διοικήσεις των δύο μεγαλύτερων λιμένων της χώρας σε επιστολή τους προς το ΧΑ.

Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον της Cosco για ΟΛΠ-ΟΛΘ
Το ενδιαφέρον της κινεζικής Cosco για συμμετοχή σε πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ αφενός και την ανάπτυξη της συνεργασίας με τον ΟΛΘ, αφετέρου, επιβεβαιώνουν οι διοικήσεις των δύο μεγαλύτερων λιμένων της χώρας σε επιστολή τους προς το ΧΑ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση του ΟΛΠ: ”Κατά τη προετοιμασία του ταξιδιού του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ στην Κίνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της COSCO HELLAS στον Πειραιά, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της Εταιρείας του, σε περίπτωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού βάσει των κατά καιρούς ανακοινώσεων περί ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, να συμμετέχει σε αυτήν”.

Ωστόσο, όπως προσθέτει, κατά το τριήμερο παραμονής του Προέδρου του Οργανισμού στην Κίνα και των συζητήσεων με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα διοικητικά στελέχη της COSCO, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά η συνεργασία της εταιρείας COSCO, τόσο με τον Ο.Λ.Π., όσο και τον Ο.Λ.Θ., ΟΥΔΕΜΙΑ συζήτηση εγένετο επί του ως άνω θέματος.

Βασικός μέτοχος της Εταιρείας σε ποσοστό 74,14%, είναι το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο εκπροσωπείται από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος για την πώληση μετοχών εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας, η οποία ελέγχεται από το Κράτος, αναφέρει στην επιστολή η διοίκηση του ΟΛΠ.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΛΘ Ο ΟΛΘ, στην απαντητική επιστολή προς το ΧΑ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ”Μέτοχος” επιβεβαιώνει ότι η εταιρία COSCO διάκειται θετικά στη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας της με την ΟΛΘ ΑΕ που αφορά στην εξυπηρέτηση πλοίων και φορτίων.

Τονίζεται χαρακτηριστικά ότι η ”επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων θα σημάνει αύξηση των διακινούμενων φορτίων της εν λόγω ναυτιλιακής εταιρίας μέσω του λιμένα Θεσσαλονίκης. Όποια πιθανή ενίσχυση της συνεργασίας προκύψει στον τομέα αυτό θα προέλθει μέσα από ενδελεχή εξέταση των σχετικών θεμάτων και οπωσδήποτε θα υπάρξει αποτύπωση αυτών σε σχετική μελέτη και τροποποίηση του επιχειρηματικού σχεδιασμού της ΟΛΘ ΑΕ, οι οποίες θα πρέπει να τύχουν των εγκρίσεων των κ.κ. μετόχων της εταιρίας”.

Παράλληλα, επισημαίνει πως τα ”αναφερόμενα στο δημοσίευμα περί ενδεχόμενης συμμετοχής της Κινεζικής εταιρίας COSCO στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΘ αε αποδίδονται εκ λάθους ή εκ παραδρομής στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Ι. Τσάρα, και διαψεύδονται. Η ΟΛΘ ΑΕ δηλώνει ότι ουδέποτε η COSCO εξεδήλωσε ενδιαφέρον για συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΘ αε, ούτε και ηγέρθη ποτέ τέτοιο ζήτημα. Επ αυτού του θέματος έχουμε επικοινωνήσει με την εφημερίδα ΜΕΤΟΧΟΣ”.

Τέλος, για οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει, η εταιρία θα προβεί σε άμεση ενημέρωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και σε επίσημη ανακοίνωση, ως είναι η πάγια τακτική της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v