Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: ”Μικρότερο του 2004 το μέρισμα του 2005”

Μικρότερο από το μέρισμα του 2004, αλλά όχι μικρότερο από 0,50 ευρώ ανά μετοχή θα προταθεί να είναι, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το τακτικό μέρισμα του 2005. Αυτό προκύπτει από επιστολή-απάντηση της Επιχείρησης προς το Χ.Α., όπου σχολιάζονται δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου.

ΔΕΗ: ”Μικρότερο του 2004 το μέρισμα του 2005”
Μικρότερο έναντι του 2004 θα προτείνει το Δ.Σ. της ΔΕΗ να είναι το μέρισμα του 2005, αλλά όχι μικρότερο από 0,50 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό προκύπτει από επιστολή-απάντηση της Επιχείρησης προς το Χ.Α., όπου σχολιάζει δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου.

Εξάλλου, η Επιχείρηση αναφέρεται στην πιθανότητα καταβολής έκτακτου μερίσματος και τονίζει πως μία διανομή 1 ευρώ ανά μετοχή θα αύξανε τον δανεισμό της ΔΕΗ κατά 232 εκατ. ευρώ.

Ολόκληρη η απάντηση της ΔΕΗ έχει ως εξής:

”Σε απάντηση της από 26/1/2006 επιστολής του Χ.Α. σχετικά με δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου που αποδίδονται στον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ Α.Ε., η εταιρία γνωστοποιεί ότι σε σχετικές ερωτήσεις έκανε την εκτίμηση ότι η πρόταση της Διοίκησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την διαμόρφωση εισήγησης προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων προκειμένου να προσδιορισθεί το τακτικό μέρισμα για τη χρήση 2005 θα είναι για μέρισμα χαμηλότερο εκείνου του 2004, αλλά όχι μικρότερο από 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Σε ερώτηση δε για τη δυνατότητα καταβολής έκτακτου μερίσματος από το αποθεματικό που σχηματίσθηκε μετά την αναπροσαρμογή της αξίας των παγίων στοιχείων της Επιχείρησης, απάντησε ότι εάν η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων λάμβανε μια τέτοια απόφαση, τότε για διανομή 1 ευρώ ανά μετοχή θα αύξανε το χρέος της, που ανέρχεται περίπου σε 3,8 δισ., κατά 232 εκατομμύρια ευρώ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v