Alfa Alfa: Αμετάβλητα τζίρος και κέρδη το 2002

Κύκλο εργασιών και προ φόρων κέρδη ίδια με τα περσινά αναμένει για το 2002 η Alfa Alfa Holdings, η οποία θα διανείμει μέρισμα 0,04 ευρώ. Το μέρισμα της ΕΣΧΑ ανέρχεται στα 0,02 ευρώ, ενώ της ΑΛΤΕ στα 0,01 ευρώ.

Alfa Alfa: Αμετάβλητα τζίρος και κέρδη το 2002
Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα θα κινηθεί ο κύκλος εργασιών και τα προ φόρων κέρδη της Alfa Alfa Holdings, ενώ αύξηση αναμένεται στα λειτουργικά κέρδη, σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρίας.

Κατά τη γ.σ (25 Ιουνίου), τόσο της Alfa Alfa Holdings, όσο και των θυγατρικών της ΑΛΤΕ και Εσχα Ελλάς, αναφέρθηκε, ότι το 2002 ολοκληρώνεται η αναδιοργάνωση του ομίλου, με άμεσο στόχο τον εξορθολογισμό της επιχειρηματικής λειτουργίας, τη δημιουργία οικονομιών κλίμακος, την απόκτηση σημαντικών μεγεθών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

Επίσης, κατά τη γ.σ της Alfa Alfa Holdings αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή για το 2001. Επίσης, η ΑΛΤΕ θα διανείμει μέρισμα 0,01 ευρώ, ενώ το μέρισμα της ΕΣΧΑ ανέρχεται στα 0,02 ευρώ.

Στον κατασκευαστικό κλάδο, η ΑΛΤΕ ηγείται πλέον ενός κατασκευαστικού ομίλου, έχοντας την απορρόφηση των κατασκευαστικών εταιριών Οδών & Οδοστρωμάτων, ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ, ΙΡΙΣ, Θεμέλιο ’79, Δωρική, Γ. Σχοινάς και ΑΝΝΕΞ και αποκτά ισχυρή παρουσία στη νέα ανώτατη (Ζ΄) εργοληπτική τάξη της χώρας.

Για το 2002, ο ενοποιημένος κύκλος προβλέπεται να φτάσει τα 205 εκατ. ευρώ (70 δισ. δρχ.), ενώ τα προ φόρων κέρδη της ΑΛΤΕ αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ (7 δισ. δρχ.). Με συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων που ξεπερνά σήμερα τα 528 εκατ. ευρώ (180 δισ. δρχ.), το νέο σχήμα έχει προεπιλεγεί, σε κοινοπραξία με τις Bouygues και Boskalis Archirodon, για την κατασκευή τεσσάρων συγχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων.

Στο χώρο της ενέργειας, η Εσχα Ελλάς μετονομάζεται σε Alfa Energy και εντάσσει υπό την ομπρέλα της όλες τις δραστηριότητες του κλάδου και εστιάζει σε τρεις διακριτούς τομείς ανάπτυξης: στην ηλεκτρική ενέργεια (ALFA POWER CENTRAL), στα ασφαλτικά προϊόντα και στα πετρελαιοειδή (ESHA HOLDING, ESHA BULGARIA, BITOUMINA).

Σημαντική ώθηση στα μεγέθη του κλάδου, αναμένεται να προσφέρει, κατά την τρέχουσα χρήση, η πλήρης ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της Ολλανδικής ESHA HOLDING, μετά την απόκτηση και του υπόλοιπου 50% του μετοχικού της κεφαλαίου, από την Εσχα Ελλάς, αλλά και της ESHA BULGARIA. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας αναμένεται να φτάσει κατά το 2002 τα 252 εκατ. ευρώ (85 δισ. δρχ.) και τα προ φόρων κέρδη στα 15 εκατ. ευρώ (5,1 δισ. δρχ.).

Να σημειωθεί ότι στο χώρο της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας η εταιρία διατηρεί στρατηγική συνεργασία με την αμερικανική CINERGY, ενώ ήδη έχει προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας με δύο μεγάλους καταναλωτές.



Στον κλάδο της συσκευασίας, η παραγωγική δραστηριότητα της ANKER Group συγκεντρώνεται στα δύο κεντρικά εργοστάσια, στις Φέρες του Ν. Έβρου και στην Αταλάντη. Παράλληλα αυτόνομα αναπτύσσεται, ως θυγατρική της ANKER, η MULTIPACK Romania, η οποία υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις, ύψους περίπου 2,3 εκατ. ευρώ (800 εκατ. δρχ.) για την ανάπτυξη ιδιόκτητης παραγωγικής μονάδας στο Βουκουρέστι.

Στον κλάδο των υπηρεσιών αναψυχής και τουρισμού, προχωρά η αναδιοργάνωση της αμερικανικής Alfa Smart Parks, ενώ μελετάται η στρατηγική συνεργασία με μεγάλη αμερικανική εταιρία του χώρου. Παράλληλα σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η πλαζ ”Αστέρια” στη Γλυφάδα με το σύνολο των υποδομών της (bars, εστιατόρια), καθώς και το Ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport στα Σπάτα. Τέλος, ο Όμιλος διεκδικεί με αξιώσεις την ανάπτυξη και διαχείριση των μαρίνων Φλοίσβου, Αλίμου και Ζέας, μέσω εξειδικευμένου επιχειρηματικού σχήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v