Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS Lazerlock: Αύξηση κερδών 11% το 2001

Αύξηση 23% και 11%, αντίστοιχα, σημείωσαν ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη προ φόρων της MLS Lazerlock για το 2001. Η εταιρία, η οποία είναι προ των πυλών της ΝΕΧΑ, σχεδιάζει την επέκταση της σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία και Μέση Ανατολή.

MLS Lazerlock: Αύξηση κερδών 11% το 2001
Αύξηση της τάξης του 23% σημείωσε ο κύκλος εργασιών της MLS Lazerlock για τη χρήση του 2001, ενώ αυξημένα κατά 11% είναι τα καθαρά κέρδη προ φόρων, τα οποία ανήλθαν σε 621.616 ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της MLS Laserlock ανήλθε σε 1,234 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών μαζί με το τζίρο από υλοποίηση ερευνητικών έργων (έργα Υπ. Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκής Ενωσης, κλπ.) ανήλθε σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 27,5%, φτάνοντας τις 572.267 ευρώ, ενώ το ποσοστό των καθαρών κερδών επί του κύκλου εργασιών διαμορφώνεται σε 50%.

Σημειώνεται, ότι η εταιρία, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο εισαγωγής της στη ΝΕΧΑ, εξειδικεύεται στην ανάπτυξη συστημάτων προστασίας κατά της παράνομης αντιγραφής λογισμικού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της αφορά εξαγωγές της τεχνολογίας της στη Δυτική Ευρώπη, στην Αμερική, στη Μέση Ανατολή κλπ.

Σημειώνεται, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ότι τo ”Laserlock”, ηγετικό προϊόν της εταιρίας, είναι το πρώτο σύστημα προστασίας που αναπτύχθηκε διεθνώς, ειδικά για τους οπτικούς δίσκους CD-ROM. Η τεχνολογία Laserlock καθιερώθηκε ως η κορυφαία της Ευρώπης για τη χρονική περίοδο 1998-99, όταν κατέκτησε το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας, στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 249 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας από 30 χώρες με ισάριθμα προϊόντα, σύμφωνα, επίσης με το δελτίο τύπου της εταιρίας.

Επίσης, η MLS Laserlock AE για την εφεύρεση του συστήματος προστασίας λογισμικού Laserlock έχει ήδη αποκτήσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα) από τον Οργανισμό Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Σημάτων ΗΠΑ, Ευρώπης (PCT) και διαφόρων άλλων χωρών.

Οι στόχοι της εταιρίας, σύμφωνα με το επενδυτικό της σχέδιο είναι η βελτίωση και ανάπτυξη της έκδοσης LASERLOCK για κλείδωμα CD ROM, παράλληλα με την ανάπτυξη νέων προϊόντων κλειδώματος για την προστασία νέων τεχνολογιών, όπως DVD, DATA-Security κλπ, καθώς και η συμμετοχή της σε εταιρία παραγωγής CD και DVD.



Επιπλέον, η εταιρία σχεδιάζει τη δημιουργία γραφείων στην αγορά των ΗΠΑ (δύο γραφεία), στη Γερμανία, τη Μέση Ανατολή, και στην Αγγλία που αναμένεται να επιφέρουν σημαντική αύξηση των οικονομικών της μεγεθών. Αξίζει να αναφερθεί ότι η απώλεια κερδών εξαιτίας της πειρατείας σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται περίπου στα 12 δισ. δολ. (περίπου 4,4 τρισ. δρχ.).

Επισημαίνεται τέλος, ότι πρόσφατα η εταιρία συμμετείχε, με επιτυχία, στη διεθνή έκθεση E3- Electronic Entertainment Expo, στο Los Angeles, ενώ πρόκειται να συμμετάσχει και στην έκθεση M3-Replitech 2002, στο Amsterdam, από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v