Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βοήθεια” από ΕΕΤ για παράνομο τζόγο ζητά ο ΟΠΑΠ

Επιστολή προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών απέστειλε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Σωτήρης Κωστάκος, με την οποία ζητά εκ μέρους του Οργανισμού να μην επιτρέπεται η χρήση πιστωτικών καρτών για παράνομο στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου.

”Βοήθεια” από ΕΕΤ για παράνομο τζόγο ζητά ο ΟΠΑΠ
Επιστολή προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών απέστειλε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Σωτήρης Κωστάκος, με την οποίας ζητά εκ μέρους του Οργανισμού να μην επιτρέπεται η χρήση πιστωτικών καρτών για παράνομο στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ χαρακτηρίζει τη χρήση πιστωτικών καρτών για τους σκοπούς αυτούς ”παράνομη” και προτρέπει τα μέλη της Ένωσης να εμποδίσουν τις πρακτικές αυτές, οι οποίες όπως σημειώνει ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο και ως μέτοχο του Οργανισμού αλλά και από τη σκοπιά της φοροδιαφυγής.

”Έχοντας τη βεβαιότητα ότι δεν διαφεύγει την προσοχή σας η προσπάθεια η οποία, από 20μήνου, έχει αναληφθεί από την Εταιρεία μας για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού στη χώρα μας, παρέλκει ασφαλώς η επισήμανση ότι η διάπραξη της κατά τα άνω άδικης και παράνομης πράξης θα περιοριζόταν δραστικά στην περίπτωση που δεν θα ήταν δυνατή η χρήση πιστωτικών καρτών προκειμένου για τα, μέσω του Διαδικτύου, διοργανούμενα στοιχήματα” αναφέρει η επιστολή του κ. Κωστάκου.

”Αυτού του είδους ο στοιχηματισμός ρητά απαγορεύεται από τις διατάξεις του ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου”, τονίζει, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει πως ”η ελληνική έννομη τάξη δεν συγχωρείται να ανέχεται –και πράγματι δεν ανέχεται– διάπραξη παράνομων πράξεων μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας, είμαστε δε απόλυτα βέβαιοι ότι ταυτόσημη είναι και η θέση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η οποία θα μπορούσε –κατά την άποψή μας– να επεκτείνει και να διευρύνει το κοινωνικό της μήνυμα και προς την κατεύθυνση που προαναφέρεται”.

Προς νέο business plan ο ΟΠΑΠ

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρωινό report της Eurobank Securities, το οποίο επικαλείται δημοσιεύματα, ο κ. Κωστάκος εξέφρασε την πρόθεσή του στους επόμενους τρεις μήνες να καταρτιστεί 5ετές business plan. Οι στόχοι του ΟΠΑΠ, είπε σύμφωνα με τη Eurobank Sec ο κ. Κωστάκος, περιλαμβάνουν την εξαγορά μιας εταιρίας ή τη συμμετοχή είτε σε καζίνο είτε σε λοταρία.

Ο ΟΠΑΠ, είπε ο κ. Κωστάκος, θα εξετάσει κινήσεις επέκτασης, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. Η ίδια η Eurobank Securities εκτιμά πως αν και οι σχεδιαζόμενες κινήσεις του ΟΠΑΠ αφορούν δραστηριότητες στις οποίες ο Οργανισμός δεν έχει προηγούμενη εμπειρία, θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταλύτες για την ανάπτυξή του - κάτι που κατά τη χρηματιστηριακή εξαρτάται και από τους όρους των deals.

*Το πλήρες κείμενο της επιστολής Κωστάκου προς την Ε.Ε.Τ. δημοσιεύεται στη διπλανή στήλη ”Σχετικά links”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v