Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Προς επένδυση 1 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ

Συνολικά 1 δισ. ευρώ θα επενδύσει η ΔΕΗ στην ”πράσινη ενέργεια” τα επόμενα οκτώ έτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιχείρηση στοχεύει στην κατασκευή και λειτουργία 1.600 MW μέχερι το 2014, από κοινού με ιδιώτες εγχώριους και ξένους μεγάλους επενδυτές.

ΔΕΗ: Προς επένδυση 1 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ
της Χρύσας Λιάγγου

Συνολικά 1 δισ. ευρώ θα επενδύσει η ΔΕΗ στην ”πράσινη ενέργεια” τα επόμενα οκτώ έτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιχείρηση στοχεύει στην κατασκευή και λειτουργία 1.600 MW μέχρι το 2014, από κοινού με ιδιώτες εγχώριους και ξένους μεγάλους επενδυτές.

Από το σύνολο των 1.600 MW τα 770 αντιστοιχούν στο μερίδιο της ΔΕΗ και μέσω αυτών η εταιρία φιλοδοξεί να αυξήσει το μερίδιο στην αγορά από 10% που είναι σήμερα, στο 23%.

Το όχημα για την ανάπτυξη της ΔΕΗ στο τομέα των ΑΠΕ θα είναι η θυγατρική της, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας ΑΕ.

Η διοίκηση της ΔΕΗ εξετάζει την αναδιοργάνωση της θυγατρικής της καθώς και διάφορα μοντέλα είτε εισόδου στρατηγικού επενδύτη, είτε σύσταση κονοπραξιών κατά περίσταση με τους διάφορους ιδιώτες επενδυτές και στοχεύει στη μελλοντική εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το άνοιγμα στη αγορά των ΑΠΕ η ΔΕΗ θα το επιχειρήσει με τους μεγάλους εγχώριους παίκτες (Τέρνα, Ρόκα, Όμιλο Κοπελούζου) και μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού που ενδιαφέρονται γα την αγορά όπως η EDF και η Εdesa.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v