Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Οι διεθνείς δραστηριότητες της Intralot στο 9μηνο του 2005 συνεισέφεραν 76,9% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της εταιρίας και 55,5% των ενοποιημένων προ φόρων κερδών, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, σε παρουσίαση στην ΕΘΕ.

Intralot: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο των τακτικών της εκδηλώσεων, η παρουσίαση του ομίλου Intralot από το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αντωνόπουλος παρουσίασε τις δραστηριότητες και τα οικονομικά μεγέθη της Intralot και αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πολιτική και τους στόχους για την περαιτέρω επέκτασή της.

Ο κ. Αντωνόπουλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η Intralot είναι η μόνη εταιρία διεθνώς που προσφέρει σε οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών πλήρη γκάμα προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών τους.

Δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών της σε 32 χώρες, με περισσότερους από 2.750 εργαζόμενους, έχοντας παρουσία σε 5 ηπείρους.

Κύριοι άξονες ανάπτυξης της εταιρίας θα είναι οι επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις λοταριών διεθνώς, η περαιτέρω γεωγραφική ανάπτυξη, η παροχή νέων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και η εξάπλωση μέσω νέων δικτύων πωλήσεων.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις της εταιρίας, ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε τα εξής:

* Στην Τουρκία αποκτήθηκε επιπλέον ποσοστό 20% στην Inteltek, αυξάνοντας τη συμμετοχή της Intralot σε 45%. Η Inteltek έχει την αποκλειστική σύμβαση διαχείρισης του Στοιχήματος ως το 2012, ενώ το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 67 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί μέσω τραπεζικού δανεισμού.

* Στη Μοντάνα των ΗΠΑ εγκαταστάθηκε σύστημα διαχείρισης παιχνιδιών τύπου Λόττο και στιγμιαίων λαχείων, καθώς και προμήθεια τερματικών και software. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 7+3 χρόνια, ενώ η έναρξη λειτουργίας αναμένεται στο α΄ εξάμηνο του 2006.

* Στην Πολωνία εξαγοράστηκε το 54% της Totolotek, εταιρίας λειτουργίας αθλητικού στοιχήματος. Το μέγεθος της πολωνικής αγοράς εκτιμάται σε 150 εκατ. ευρώ, με την Totolotek να κατέχει μερίδιο της τάξης του 33%, διαθέτοντας 400 πρακτορεία. Η σύμβαση είναι ανανεούμενη, ενώ το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 3,4 εκατ. ευρώ.

* Στη Νέα Ζηλανδία συμφωνήθηκε η προμήθεια και λειτουργία ολοκληρωμένου online συστήματος (monitoring system) για τη διαχείριση και εποπτεία 25.000 τερματικών Video Lottery. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 6+5 χρόνια με την ολοκλήρωση του έργου να εκτιμάται στο α΄ τρίμηνο του 2007.

* Στην Αίγυπτο υπογράφηκε συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών χρηματοοικονομικών συναλλαγών σε συνεργασία με τα Αιγυπτιακά Ταχυδρομεία. Το έργο αφορά σε αρχικό δίκτυο 3.400 υποκαταστημάτων με στόχο τα 10.000. Η σύμβαση είναι ανανεούμενη με εκτιμώμενη έναρξη το α΄ εξάμηνο του 2006.

* Στο Ισραήλ υπογράφηκε συμφωνία για την προμήθεια και συντήρηση πλατφόρμας διεξαγωγής των υπαρχόντων τυχερών παιχνιδιών του οργανισμού τυχερών παιχνιδιών μέσω Internet, με εκτιμώμενη έναρξη το α΄ τρίμηνο του 2006

* Στην Κολομβία πραγματοποιήθηκε η έναρξη πιλοτικής φάσης ΠΡΟΠΟ και θα ακολουθήσει εισαγωγή του Στοιχήματος.

* Στη Μόσχα (Ρωσία) πραγματοποιήθηκε η έναρξη της πιλοτικής φάσης του Λόττο.

* Στην Ελλάδα η αναβάθμιση του Στοιχήματος (αύξηση του payout, εισαγωγή over/under και live betting) οδήγησε σε θεαματική αύξηση του τζίρου του παιχνιδιού κατά το β΄ εξάμηνο έναντι της πτωτικής τάσης του α΄ εξαμήνου (-32%).

Τέλος, ο κ. Αντωνόπουλος επισήμανε ότι οι διεθνείς δραστηριότητες της Intralot στο 9μηνο του 2005 συνεισέφεραν 76,9% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της εταιρίας και 55,5% των ενοποιημένων προ φόρων κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v