Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλέκτρα: Μέρισμα 0,04 ευρώ, έμφαση στο real estate

Μέρισμα 0,04 ευρώ θα διανείμει η Ηλέκτρα, η γ.σ της οποίας αποφάσισε την αλλαγή της επωνυμίας και τη μετάταξη στην Κύρια Αγορά του ΧΑΑ. Η εταιρία αποτελεί τον κύριο φορέα της Τράπεζας Πειραιώς (συμμετοχή 72%) στο real estate, από το οποίο αναμένει το 74% των κερδών για το 2002.

Ηλέκτρα: Μέρισμα 0,04 ευρώ, έμφαση στο real estate
Την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρίας και τη μετάταξη της στην Κύρια Αγορά του ΧΑΑ ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της γ.σ., η διοίκηση της Ηλέκτρα.

Κατά τη διάρκεια της γ.,σ εγκρίθηκε επίσης η διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ανακοινώθηκε ότι η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει το 72% της εταιρίας κα θεωρεί τη συγκεκριμένη συμμετοχή σημαντικότερη των συμμετοχών που διαθέτει αυτή τη στιγμή, των οποίων ο αριθμός ανέρχεται σε 13 εταιρίες.

Η Ηλέκτρα, η οποία αποτελεί τον κύριο φορέα της Πειραιώς στην ανάπτυξη ακινήτων, θα προχωρήσει σε διαχωρισμό του κλάδου ηλεκτρολογικού υλικού και θα δραστηριοποιείται και στο real estate, ενώ θα αποκτήσει και δικαίωμα συμμετοχής σε άλλες εταιρίες των δύο κλάδων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει διαθέσει ήδη 482 εκατ. ευρώ για επενδύσεις και συμμετοχές στο real estate.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης της Ηλέκτρα, στο 2002 το 64% του τζίρου που θα πραγματοποιήσει προέρχεται από την εμπορία ηλεκτρολογικού υλικού ενώ το υπόλοιπο 36% από το real estate.

Αντιστρόφως ανάλογα εμφανίζονται τα κέρδη για το ίδιο διάστημα, τα οποία αναμένεται ότι το 74% θα προέρχεται από ακίνητα και μόλις το 26% από την πώληση ηλεκτρολογικού υλικού.

Τέλος, η θυγατρική Antium, η οποία διαθέτει 10 ακίνητα τα οποία μισθώνει έχει υποβάλει και αναμένεται σύντομα να λάβει την έγκριση για τη μετατροπή της σε εταιρία επενδύσεων ακίνητη περιουσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v