Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλ. Θράκης: Προς εξαγορά θυγατρικής της Μόρνος

Σε συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρίας Μόρνος για την εξαγορά της δραστηριότητας που αφορά στην παραγωγή πλαστικών δοχείων συσκευασίας χρωμάτων και τροφίμων catering, από την θυγατρική της Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ, προχώρησε η διοίκηση της εταιρίας Πλαστικά Θράκης. Με νέα ονομαστική αξία η μετοχή της Πλαστικά Θράκη από τις 30/.

Πλ. Θράκης: Προς εξαγορά θυγατρικής της Μόρνος
Σε συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρίας Μόρνος για την εξαγορά της δραστηριότητας που αφορά στην παραγωγή πλαστικών δοχείων συσκευασίας χρωμάτων και τροφίμων catering, από την θυγατρική της Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ, προχώρησε η διοίκηση της εταιρίας Πλαστικά Θράκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η προς εξαγορά δραστηριότητα πραγματοποίησε το 2005 πωλήσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η συναλλαγή αφορά στην αγορά από την εταιρία Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας A.B.E.E. του μηχανολογικού εξοπλισμού και των αποθεμάτων της εν λόγω δραστηριότητας της εταιρείας Μόρνος Α.Ε., έναντι τιμήματος 2,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας Μόρνος η κίνηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αναθεωρημένης στρατηγικής της για έμφαση στους βασικούς τομείς της δραστηριότητάς της.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Ομίλου Πλαστικά Θράκης συνεχίζει την αναπτυξιακή της πολιτική προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενδυνάμωσης του κλάδου της άκαμπτης συσκευασίας ο οποίος αποτελεί έναν από τους τέσσερις βασικούς παραγωγικούς κλάδους του ομίλου αντιπροσωπεύοντας το 14,5% των ενοποιημένων πωλήσεων το εννεάμηνο του 2005.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο όμιλος Πλαστικά Θράκης διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις σε πέντε χώρες, απασχολεί συνολικά 1.695 εργαζόμενους περίπου και πραγματοποίησε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 137,6 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2005 και κέρδη προ φόρων ύψους 9,9 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, από τις 23 Ιανουαρίου 2006 και μέχρι την 27η Ιανουαρίου 2006 παύει η διαπραγμάτευση των 45.500.000 κοινών ανωνύμων μετοχών της Πλαστικά Θράκης προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες 45.500.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, λόγω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 2.730.000 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

Ως τελευταία ημερομηνία διαπραγμάτευσης των υφισταμένων κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται η 20η Ιανουαρίου 2006

Η επαναδιαπραγμάτευση των 45.500.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. ορίζεται για την 30η Ιανουαρίου 2006.

Από την ίδια ημερομηνία (30 Ιανουαρίου 2006), το σύνολο των μετοχών της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία 0,50 ευρώ η κάθε μία μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v