Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Ventures: Νέα επένδυση στην Doppler ABEE

Σε νέα επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ στην Doppler ABEE προχώρησε η Attica Ventures. Η επένδυση αυτή αποτελεί το δεύτερο γύρο χρηματοδότησης της επιχείρησης από το Zaitech Fund ΑΚΕΣ (επενδυτές Τράπεζα Αττικής και ΤΑΝΕΟ) που διαχειρίζεται η Attica Ventures.

Attica Ventures: Νέα επένδυση στην Doppler ABEE
Σε νέα επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ στην Doppler ABEE προχώρησε η Attica Ventures. Η επένδυση αυτή αποτελεί το δεύτερο γύρο χρηματοδότησης της επιχείρησης από το Zaitech Fund ΑΚΕΣ (επενδυτές Τράπεζα Αττικής και ΤΑΝΕΟ) που διαχειρίζεται η Attica Ventures.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Doppler ABEE είναι μια σύγχρονη και καινοτόμος εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται στην βιομηχανική παραγωγή και εμπορία εξαρτημάτων ανελκυστήρων και πλήρων πακέτων ανελκυστήρων.

Σημειώνεται, πως στα 5 χρόνια της παρουσίας της πέτυχε να γίνει η Νο 2 εταιρία στην Ελλάδα, με πάνω από 13,5 εκατ. ευρώ αναμενόμενες πωλήσεις για το 2005 (9,5 εκατ. ευρώ το 2004), EBITDA 2,5 εκατ. ευρώ και κέρδη πρό φόρων άνω των 1,4 εκατ. ευρώ (1 εκατ. ευρώ για το 2004).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αυτά ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις του επιχειρηματικού σχεδίου που είχε κατατεθεί εν όψει της πρώτης συμμετοχής της Attica Ventures.

Όπως επισημαίνεται, η αξιοσημείωτη δυναμική της εταιρίας επιβεβαιώθηκε και σε πρόσφατη έρευνα μεγάλης οικονομικής εφημερίδας, η οποία την κατέταξε στα ”διαμάντια” της ελληνικής βιομηχανίας.

Τονίζεται, ακόμη, πως η έρευνα και η σχεδίαση προϊόντων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της επιχείρησης βασική επιλογή, και εξηγεί την υψηλή ανταγωνιστικότητά της όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Χάρη στην έρευνα η εταιρεία πέτυχε σε πολύ μικρό διάστημα να διαθέτει πλήρη γκάμα καινοτόμων προϊόντων για κάθε είδους ανελκυστήρες (μέσω του προγράμματος ”Ανταγωνιστικότητα Μετρο 4.3” ΠΑΒΕΤ, του ΥΠ.ΑΝ.).

Ενδεικτικό της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας της εταιρίας αποτελεί το γεγονός ότι 40% των πωλήσεων της εταιρίας αφορά εξαγωγές και στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι το ποσοστό αυτό να υπερβεί το 50%. Πιο συγκεκριμένα τα προϊόντα της εταιρίας αυτή τη στιγμή εξάγονται σε 10 χώρες, Αγγλία, Δανία, Ιρλανδία, Κύπρο, Τουρκία, Ουκρανία, όλες τις Βαλκανικές χώρες και προωθούνται συνεργασίες για εξαγωγές σε Γερμανία, Αίγυπτο, Κουβέιτ κα Πολωνία.

Παράλληλα, η εταιρία πέτυχε πρόσφατα την ένταξη στο νέο αναπτυξιακό νόμο συνολικής επένδυσης 3,3 εκατ. ευρώ, επένδυση που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και θα συμβάλει στο διπλασιασμό της παραγωγικής της δυναμικότητας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures Γιάννης Παπαδόπουλος ”Με την πρόσφατη υπογραφή της ΚΥΑ για τους ανελκυστήρες αναμένεται η περαιτέρω ενδυνάμωση της αγοράς καθότι περί τους 300 χιλιάδες ανελκυστήρες θα πρέπει να αντικατασταθούν μέσα στην επόμενη πενταετία στα πλαίσια εφαρμογής σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας. Mέσα σε αυτό το ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον και χάρη στην νέα μας επένδυσή αλλά και την ένταξη της εταιρίας στον αναπτυξιακό νόμο η Doppler θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς και να διπλασιάσει τα μεγέθη της στην επόμενη πενταετία”.

Η Attica Ventures διαχειρίζεται συνολικά 30 εκατ. ευρώ και έχει ήδη επενδύσει και δεσμεύσει τα εννέα από αυτά στις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει ή αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μεταξύ των επενδύσεων της περιλαμβάνονται τα mastihashop, τα e-Global internet stations και εξειδικευμένη εταιρία πληροφορικής στο χώρο του data storage, business continuity και disaster recovery.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v