Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Διεθνής διάκριση σε έρευνα και ανάπτυξη

Η Intracom, κατατάχθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά μεταξύ των 300 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (ανεξαρτήτως κλάδου) που πρωτοπορούν στις επενδύσεις για την Έρευνα και Ανάπτυξη, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση Industrial R&D Investment Scoreboard 2005 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Intracom: Διεθνής διάκριση σε έρευνα και ανάπτυξη
Η Intracom, μια ελληνική πολυεθνική εταιρία, κατατάχθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά μεταξύ των 300 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (ανεξαρτήτως κλάδου) που πρωτοπορούν στις επενδύσεις για την Έρευνα και Ανάπτυξη, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση Industrial R&D Investment Scoreboard 2005 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ίδια διάκριση είχε αποσπάσει η Intracom και το προηγούμενο έτος 2004 (Industrial R&D Investment Scoreboard 2004), αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει στοιχεία για 1.400 επιχειρήσεις (700 εταιρίες με έδρα στην Ευρώπη και 700 εταιρίες εκτός Ευρώπης) που επενδύουν συνολικά 315 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει το 50% των ιδιωτικών επενδύσεων για την έρευνα σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια έκθεση Industrial R&D Investment Scoreboard της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι μέρος της ευρύτερης δραστηριότητάς της για παρακολούθηση των βιομηχανικών επενδύσεων σε Έρευνα και Ανάπτυξη και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου Δράσης της ΕΕ στο χώρο αυτό.

Στόχος της έκδοσης είναι να προωθήσει τη σημασία τόσο των επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη για την επιχειρηματικότητα των εταιριών στο μέλλον, όσο και της αναγκαιότητας καταγραφής των σχετικών μεγεθών.

Η σημαντική αυτή διεθνής διάκριση είναι αποτέλεσμα της υψηλής προτεραιότητας που έχει η Έρευνα και Ανάπτυξη στην αναπτυξιακή στρατηγική της Intracom.

Η εταιρία επενδύει κατά μέσο όρο ετησίως 5-7% των συνολικών εσόδων της σε αυτόν τον τομέα, ενώ κατά την τελευταία πενταετία συμμετείχε σε περισσότερα από 80 διεθνή ερευνητικά προγράμματα (πολλών εκ των οποίων είναι επικεφαλής).

Διαθέτει άρτια εξοπλισμένα και σύγχρονα εργαστήρια για την ταχεία ανάπτυξη συστημάτων υψηλής ποιότητας και έχει κατοχυρώσει ένα σημαντικό αριθμό ευρεσιτεχνιών σε διεθνές επίπεδο.

Προς την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της, η εταιρία συνεργάζεται και διατηρεί στρατηγικές συμμαχίες με διεθνώς καταξιωμένες εταιρίες και κατασκευαστές του χώρου δραστηριοποίησής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v