Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη κλιμακίου της ΔΕΗ στο Μεσολόγγι

Κλιμάκιο της ΔΕΗ με επικεφαλή το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης κ. Μανιατάκη, μετέβη την Πέμπτη στο Μεσολόγγι προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε σε μεγάλο μέρος του Ν. Αιτωλοακαρνανίας από τις πρωτοφανείς σε ένταση βροχοπτώσεις.

Επίσκεψη κλιμακίου της ΔΕΗ στο Μεσολόγγι
Στο Μεσολόγγι μετέβη την Πέμπτη 12/1/2006 κλιμάκιο της ΔΕΗ με επικεφαλή το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης Δ. Μανιατάκη και τον καθ’ ύλην αρμόδιο ΓΔ/Π Α. Μιζάν, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Δ. Σταμάτη.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξέταση της κατάστασης που δημιουργήθηκε σε μεγάλο μέρος του Νομού, στην Λεκάνη Απορροής του Ποταμού Αχελώου και τις τεχνητές και φυσικές λίμνες (Κρεμαστά, Καστράκι, Στράτος, Τριχωνίδα, Οζερός) από τις πρωτοφανείς σε ένταση και διάρκεια βροχοπτώσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ .Π. Καββαδάς, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, ο Αναπλ. Νομάρχης Δ. Γεροπάντας, ο Γενικός Δ/ντής Υδραυλικών Έργων ΥΠΕΧΩΔΕ Ν. Τυπάλδος και άλλα Υπηρεσιακά Στελέχη των εμπλεκομένων φορέων.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα και οι δυσκολίες που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες και συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα για την αντιμετώπιση ενδεχομένων νεώτερων δυσμενών καιρικών καταστάσεων.

Τα έργα που θα πρέπει να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό θα έχουν ως αποτέλεσμα την διεύρυνση της κοίτης του ποταμού Αχελώου, από το Φράγμα του Στράτου μέχρι τις εκβολές του στο Ιόνιο Πέλαγος, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η αναγκαία παροχετευτικότητα του ποταμού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε η άριστη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων και η πρόθεση της ΔΕΗ αλλά και των λοιπών αρμόδιων φορέων να δεσμευθούν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης έργων με τα οποία θα περιορισθούν στο μέλλον τα χρονίζοντα προβλήματα που δημιουργούνται στη περιοχή από ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v