Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Διαγωνισμός για μεταφορά λυματολάσπης

Σε διαγωνισμό για την πιλοτική μεταφορά 60.000 τόνων λυματολάσπης εκτός Ελλάδος, σε χώρες που διαθέτουν νόμιμα αδειοδοτημένη εγκατάσταση υποδοχής ή επεξεργασίας λυμάτων, προχωρά άμεσα η ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ.

ΕΥΔΑΠ: Διαγωνισμός για μεταφορά λυματολάσπης
Σε διαγωνισμό για την πιλοτική μεταφορά 60.000 τόνων λυματολάσπης εκτός Ελλάδος, σε χώρες που διαθέτουν νόμιμα αδειοδοτημένη εγκατάσταση υποδοχής ή επεξεργασίας λυμάτων, προχωρά άμεσα η ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της.

Για τον σκοπό αυτό εγκρίθηκαν από το ΔΣ τα τεύχη της ”Πρόσκλησης” και ”Συγγραφής Υποχρεώσεων – Τεχνικών Προδιαγραφών” του διαγωνισμού και αποφασίστηκε να προσκληθούν το σύνολο των επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν μέχρι σήμερα νόμιμα άδειες του Υπουργείου ΥΠΕΧΩΔΕ για τη διασυνοριακή μεταφορά αποβλήτων σύμφωνα με τον Κανονισμό 93/259/ΕΟΚ.

Ειδικότερα, πρόκειται για επτά εταιρίες που θα κληθούν αύριο να παραλάβουν τα τεύχη του διαγωνισμού προκειμένου να υποβάλλουν την προσφορά τους μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2006.

Παράλληλα, το ΔΣ αποφάσισε, με το χρόνο που θα εξοικονομηθεί και την εμπειρία που θα αποκτηθεί από το διαγωνισμό, να εξετάσει τη διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για τη διάθεση αφυδατωμένης ιλύος εκτός Ελλάδος.

Επίσης, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με τον EΣΔΚΝΑ, με στόχο να οριστικοποιηθεί η ποσότητα λυματολάσπης που ζητάει για την λειτουργία του εργοστασίου κομποστοποίησης και να υπογραφεί νέα σχετική σύμβαση.

Τέλος, θα συνεχιστεί η εξέταση άλλων λύσεων που έχουν προταθεί, όπως καύση της λυματολάσπης σε τσιμεντοβιομηχανίες, για εφαρμογή μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Ξήρανσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v