Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Απορροφά την Intertrust

Τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας Intertrust, της οποίας κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου, ανακοίνωσε η EFG Eurobank. Ο ισολογισμός μετασχηματισμού θα έχει ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 2005, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας δεν θα αυξηθεί μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης.

Eurobank: Απορροφά την Intertrust
Τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας Intertrust, της οποίας κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου, ανακοίνωσε η EFG Eurobank.

Σημειώνεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου 2005 οι δύο εταιρίες υπέγραψαν το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης.

Η συγχώνευση θα γίνει με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο συγχωνευόμενων εταιριών, όπως τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται στους ισολογισμούς μετασχηματισμού της 31ης Οκτωβρίου 2005 της Eurobank και της Intertrust, που συντάχθηκαν για το σκοπό του μετασχηματισμού.

Η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί με την καταχώριση στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών του υπουργείου Ανάπτυξης της σχετικής εγκριτικής απόφασης, οπότε η Intertrust θα λυθεί χωρίς να επακολουθήσει εκκαθάριση.

Δεδομένου ότι το σύνολο των μετοχών της Intertrust ανήκει στη Eurobank, με τη συγχώνευση δεν θα αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank, αφού τα μετοχικά δικαιώματα της τελευταίας στην Intertrust θα αποσβεσθούν διΆ συγχύσεως και δεν θα εκδοθούν νέες μετοχές.

Κατά συνέπεια, στην εν λόγω συγχώνευση δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής μετοχών. Το μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank μετά τη συγχώνευση θα εξακολουθεί να ανέρχεται σε 1.053.760.788,30 ευρώ και να διαιρείται σε 319.321.451 μετοχές, ονομαστικές κοινές με ψήφο, ονομαστικής αξίας 3,30 ευρώ η κάθε μία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v