Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη Καρατζά στη Θράκη

Τη Θράκη επισκέφθηκε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Θεόδωρος Καρατζάς, όπου μίλησε σε εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την πολιτική της Τράπεζας στον τομέα των χορηγήσεων.

Επίσκεψη Καρατζά στη Θράκη
Tη θράκη επισκέφθηκε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Θεόδωρος Καρατζάς, όπου μίλησε σε εκπροσώπους, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζάς μίλησε χθες Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη και σήμερα Παρασκευή στην Κομοτηνή και την Ξάνθη. Αρχικά αναφέρθηκε στην πολιτική και τις κατευθύνσεις της Τράπεζας, ειδικότερα στον τομέα των χορηγήσεων στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και στους επαγγελματίες και τόνισε την ιδιαίτερη ευαισθησία της Εθνικής Τράπεζας για την επίλυση των προβλημάτων της ακριτικής Θράκης.

Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας τόνισε στην ομιλία του ότι, η Εθνική Τράπεζα θεωρεί ότι από τις μικρές μονάδες παραγωγής αγαθών και προσφοράς υπηρεσιών, που διακρίνονται για την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα και την ταχύτητα διαδικασιών που τις χαρακτηρίζουν, θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον οι νέες σημαντικές καινοτόμες επιχειρήσεις που θα διευρύνουν την παραγωγική βάση της οικονομίας και θα συμβάλλουν στην αύξηση απασχόλησης εργατικού δυναμικού.

Για τον λόγο αυτό, η Εθνική Τράπεζα δημιούργησε τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Πίστης, που αποτελεί την επιτελική μονάδα για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, ενώ παράλληλα συμπληρώνει τον ρόλο των χρηματοδοτικών κέντρων. Επί πλέον προσφέρονται, ως μοχλοί ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι παραδοσιακής μορφής πιστοδοτήσεις, η χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) και το factoring, προϊόντα που διατίθενται μέσω της Διεύθυνσης Πίστης, ενώ σε μεμονωμένες περιπτώσεις διατίθενται κεφάλαια μέσω της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών (venture capital).

Ο κ. Καρατζάς στην ομιλία του τόνισε επίσης ότι:

* Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις να γίνουν μεγαλύτερες. Υπολογίζουμε ότι σε 2,5 χρόνια από σήμερα, το σύνολο των χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις αυτές θα τριπλασιασθεί.



* Προσφέρουμε ποικιλία προϊόντων (αλληλόχρεοι λογαριασμοί, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια, βιοτεχνικά δάνεια, leasing, factoring κ.λπ.). Eμφαση επίσης δίδεται στο Ανοιχτό Επαγγελματικό Δάνειο. Η όλη προσπάθειά μας έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία.

* Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε 2,5 μήνες έχει τετραπλασιασθεί ο αριθμός των αιτήσεων για δάνεια αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v