Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέκταση στη Ν.Α Ευρώπη εξετάζει ο ΟΠΑΠ

Μέρισμα 0,43 ευρώ θα διανείμει ο ΟΠΑΠ, το οποίο προστίθεται στο προμέρισμα των 0,17 ευρώ που διανεμήθηκε το Σεπτέμβριο. Η διοίκηση της εταιρίας εξετάζει την επέκταση στη Ν.Α. Ευρώπη, ενώ το μερίδιο αγοράς στο διάστημα 1999 - 2001 διαμορφώθηκε από 21,7% σε 41%.

Επέκταση στη Ν.Α Ευρώπη εξετάζει ο ΟΠΑΠ
Τη διανομή μερίσματος 146,5 δρχ. ανά μετοχή (0,43 ευρώ) ενέκρινε η γ.σ του ΟΠΑΠ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Σημειώνεται, ότι η διοίκηση του Οργανισμού είχε αποφασίσει και προχωρήσει στη διανομή προμέρισματος 58 δρχ. (0,17 ευρώ) το Σεπτέμβριο του 2001, γεγονός που σημαίνει, ότι το συνολικό μέρισμα που λαμβάνουν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ για τη χρήση του 2001 θα ανέρχεται σε 0,60 ευρώ ανά μετοχή, ή 204 δρχ.

Κατά τη διάρκεια της γ.σ η διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε προς τους μετόχους τις προοπτικές για το 2002, ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς που έχει επιτύχει τα δύο τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, το μερίδιο στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών που κατέχει ο Οργανισμός από το 1999 έως το 2001 σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς διαμορφώθηκε από 21,7% σε 41% στο τέλος της χρήση του 2001.

Στόχος της εταιρίας παραμένει η ανάπτυξη του Οργανισμού αλλά και η διατήρηση της ανοδικής πορείας, τόσο σε επίπεδο μεγεθών όσο και σε επίπεδο αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Οργανισμού εξετάζει στο άμεσο μέλλον την επέκταση της δραστηριότητας του στην αγορά της Ν. Α Ευρώπης, ενώ παράλληλα προχωρεί η διαδικασία για τη σύμπραξη με τον ΟΔΙΕ.

Εξάλλου, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να εισαχθούν στην αγορά δύο νέα αριθμολαχεία, το ΣΟΥΠΕΡ 3 και το ΕΞΤΡΑ 5, παιχνίδια τα οποία έχουν προαναγγελθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, καθυστέρησαν όμως λόγω της επιτυχίας του ”Στοιχήματος” και της αφομοίωσης αυτού από την αγορά. Επίσης, μέσα στο 2003, αναμένεται η εισαγωγή στην αγορά του παιχνιδιού ΚΙΝΟ.

Επιπλέον, έως το τέλος του έτους έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους περίπου 17 δισ. δρχ. για τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής υποδομής του Οργανισμού, αλλά και την προμήθεια συστήματος οπτικοακουστικής πληροφόρησης.

Οσον αφορά στην πορεία της εταιρίας στο εξάμηνο, η διοίκηση δεν έδωσε κανένα στοιχείο, ενώ δεν έγινε καμιά ανακοίνωση για την περαιτέρω μετοχοποίηση, καθώς, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η διοίκηση, ισχύει η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, η οποία κάνει λόγο για περαιτέρω μετοχοποίηση του 19% του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v