Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aναδιαρθρώσεις συμμετοχών στον Όμιλο Μυτιληναίου

Όλες τις συμμετοχές της θυγατρικής ΜΕΤΚΑ σε μη εισηγμένες θυγατρικές εταιρίες παραγωγής θερμικής και αιολικής ενέργειας, αλλά και το 12,94% της ΕΛΒΟ απέκτησε ο όμιλος Μυτιληναίος στο πλαίσιο των μετοχικών αναδιαρθρώσεων που πραγματοποιούνται στον όμιλο, ενώ την ίδια στιγμή η ΜΕΤΚΑ απέκτησε από την Μυτιληναίος το 83,50% στην μη εισηγμένη ΕΛΕΜΚΑ.

Aναδιαρθρώσεις συμμετοχών στον Όμιλο Μυτιληναίου
Όλες τις συμμετοχές της θυγατρικής ΜΕΤΚΑ σε μη εισηγμένες θυγατρικές εταιρίες παραγωγής θερμικής και αιολικής ενέργειας, αλλά και το 12,94% της ΕΛΒΟ απέκτησε ο όμιλος Μυτιληναίος στο πλαίσιο των μετοχικών αναδιαρθρώσεων που πραγματοποιούνται στον όμιλο, ενώ την ίδια στιγμή η ΜΕΤΚΑ απέκτησε από την Μυτιληναίος το 83,50% στην μη εισηγμένη ΕΛΕΜΚΑ.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, υλοποιούνται οι μετοχικές αναδιαρθρώσεις στον όμιλο Μυτιληναίου σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις των μετόχων της μητρικής και των θυγατρικών.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης όλων των θυγατρικών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, η Μυτιληναίος απέκτησε όλες τις συμμετοχές της θυγατρικής ΜΕΤΚΑ Α.Ε. σε μη εισηγμένες θυγατρικές εταιρίες παραγωγής θερμικής και αιολικής ενέργειας.

Η απόκτηση των ανωτέρω συμμετοχών κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να συγκεντρωθεί το σύνολο του μετοχικού ποσοστού στη Μυτιληναίος και να ενταχθεί το σύνολο των επιχειρήσεων αυτών υπό ενιαία στρατηγική ανάπτυξης, συνεργασιών, στρατηγικών επενδυτικών συμμετοχών και οικονομιών κλίμακας.

Επιπροσθέτως η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. απέκτησε από τη Μυτιληναίος το 83,50% στην μη εισηγμένη ΕΛΕΜΚΑ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται σε έργα εξειδικευμένης τεχνογνωσίας (εφέδρανα και αρμοί συστολοδιαστολής γεφυρών, εφέδρανα σεισμικής μόνωσης , ηχοπετάσματα και εφαρμογές προστασίας υψηλών πρανών σε έργα οδοποιίας κ.α.), συγκεντρώνοντας όλες τις δραστηριότητες στον τομέα ενεργειακών έργων και λοιπών εξειδικευμένων κατασκευών.

Τέλος μετά την απαραίτητη ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μεταβιβάσθηκε στην Μυτιληναίος ποσοστό 12,94% που κατέχει η ΜΕΤΚΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Β.Ε. (ΕΛΒΟ ΑΒΕ).

Aναλυτικά, η Μυτιληναίος, προέβη την 29.12.2005 στην απόκτηση συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο εκάστης των παρακάτω εταιριών, αναλαμβάνοντας τις κατωτέρω μετοχές αντίστοιχα:

1. 33.359 ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Β.Ε.”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 12,94% του μετοχικού κεφαλαίου της. Κατά συνέπεια, το ποσοστό συμμετοχής της Μυτιληναίος στο μετοχικό κεφάλαιο της ανωτέρω εταιρείας, ανήλθε σε 35,47% από 22,53%.



2. 94.380 ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ”ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 33% του μετοχικού κεφαλαίου της. Κατά συνέπεια, το ποσοστό συμμετοχής της Μυτιληναίος στο μετοχικό κεφάλαιο της ανωτέρω εταιρείας, ανήλθε σε 100% από 67%.

3. 1.000.080 ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ”ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 24% του μετοχικού κεφαλαίου της. Κατά συνέπεια, το ποσοστό συμμετοχής της Μυτιληναίος στο μετοχικό κεφάλαιο της ανωτέρω εταιρείας, ανήλθε σε 80% από 56%.

4. 33.600 ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ”ΑΙΟΛΙΚΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ Α.Ε.”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% του μετοχικού κεφαλαίου της.

5. Εξακόσιες (600) ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ”ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΔΡΟΥ ΤΣΙΡΟΒΛΙΔΙ Α.Ε.”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% του μετοχικού κεφαλαίου της.

6. Εξακόσιες (600) ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ”ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΔΡΟΥ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ Α.Ε.”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% του μετοχικού κεφαλαίου της.

7. Εξακόσιες (600) ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ”ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΙΑΚΟΦΤΗΣ Α.Ε.”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% του μετοχικού κεφαλαίου της.

8. Εξακόσιες (600) ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ”ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑ Α.Ε.”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% του μετοχικού κεφαλαίου της.

9. Εξακόσιες (600) ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ”ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΥΡΓΟΣ Α.Ε.”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% του μετοχικού κεφαλαίου της.

10. Εξακόσιες (600) ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ”ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΟΥΝΤΑ Α.Ε.”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% του μετοχικού κεφαλαίου της.

11. Εξακόσιες (600) ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ”ΑΙΟΛΙΚΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% του μετοχικού κεφαλαίου της.

12. Εξακόσιες (600) ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ”ΜΕΤΚΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ Α.Ε.”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% του μετοχικού κεφαλαίου της.

13. Εξακόσιες (600) ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ”ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ Α.Ε”, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Η Μυτιληναίος απέκτησε τις ανωτέρω μετοχές από την θυγατρική της εταιρεία ”ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”, στα πλαίσια της γενικότερης στρατηγικής κατά την οποία η εταιρία θα καταστεί ο βασικός μέτοχος (holding company) και θα διαχειρίζεται ως τέτοιος τις εταιρίες του Ομίλου, σύμφωνα και με την ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έχει ληφθεί κατά την συνεδρία της 23.5.2005.

Η Μυτιληναίος ανακοίνωσε επίσης ότι την 29.12.2005, μεταβίβασε προς την θυγατρική εταιρία ”ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”, το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην εταιρία ”ΕΛΕΜΚΑ”, ήτοι 3.006 ονομαστικές μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 83,50% του μετοχικού της κεφαλαίου, στα πλαίσια της γενικότερης αναδιάρθρωσης του Ομίλου και λόγω του συναφούς του αντικειμένου και της δραστηριότητάς της με την θυγατρική της εταιρία ”ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v