Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αισιοδοξία της Διοίκησης για το 2006

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα η κοπή της βασιλόπιτας της ΔΕΗ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Δημήτρης. Λ. Μανιατάκης στη ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το 2006 θα είναι η ”χρονιά έναρξης της απογείωσης” για τη ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Αισιοδοξία της Διοίκησης για το 2006
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα η κοπή της βασιλόπιτας της ΔΕΗ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Π. Δούκας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Σαλαγκούδης, οι Γενικοί Γραμματείς Ανάπτυξης κ. Ν. Στεφάνου και Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Μέργος, η Διοίκηση της ΔΕΗ, τα στελέχη της Εταιρίας καθώς και η Συνδικαλιστική της ηγεσία.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΗ κ. Κ. Κυριακόπουλος καλωσόρισε τους παριστάμενους και ανέφερε χαρακτηριστικά στο σύντομο χαιρετισμό του, ότι η ΔΕΗ μπαίνει από σήμερα σε μία νέα πορεία και κατεύθυνση με στόχο να κρατήσει ψηλά το όνομά της και να αναδειχθεί σε μία από τις καλύτερες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις στο διεθνή ορίζοντα.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας απηύθυνε ευχές για τη χρονιά που ξεκίνησε, για υγεία προκοπή και περισσότερη ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ελλάδα και για καλύτερη και πιο πρωταγωνιστική ΔΕΗ στα ενεργειακά μας ζητήματα εδώ και στην ευρύτερη περιοχή.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: ”Είστε η μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας και μπορείτε να παραμείνετε, αρκεί να πρυτανεύουν ορισμένες αρχές και κανόνες. Η πρώτη αρχή είναι η αρχή της νομιμότητας. Η δεύτερη αρχή είναι η αρχή της διαφάνειας. Η τρίτη αρχή είναι το να υπηρετούμε τον πολίτη στον οποίο απευθύνονται οι υπηρεσίες μας.

Η ΔΕΗ διαχρονικά υπήρξε κεντρικός μοχλός της αναπτυξιακής πορείας της χώρας σε κάθε σημείο της και η συμβολή της ήταν μοναδική για την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Τώρα με την καινούργια χρονιά και μετά από δύο χρόνια της νέας διακυβέρνησης, μπορούμε πράγματι να σηματοδοτήσουμε μια νέα πορεία, όπως είπε πριν και ο Πρόεδρός σας.

Μια πορεία πιο δυναμική, πιο γρήγορης προσαρμογής και της ίδιας της ΔΕΗ και του σχηματισμού της στις ενεργειακές ανάγκες αλλά και απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί στο ενεργειακό περιβάλλον της χώρας μας και της περιοχής, με όλες τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τα συγκεκριμένα έργα και αποτελέσματα που έλαβε η νέα διακυβέρνηση, αλλάζοντας σταθερά και αποφασιστικά το ενεργειακό τοπίο της πατρίδος μας.

Το 2006 θα σηματοδοτήσει μια νέα πορεία για τη γενικότερη ανάπτυξη της πατρίδας μας και είμαι σίγουρος ότι η ΔΕΗ θα πρωταγωνιστήσει και σ’ αυτήν την περίοδο”.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του: ”Στη Δ.Ε.Η πάτε καλά είμαι βέβαιος ότι θα πάτε ακόμα καλύτερα και πρέπει να πάτε καλύτερα. Ο χώρος στον οποίο κινείστε είναι γεμάτος προκλήσεις, κάτι που κάνει τη δουλειά σας και δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα. Είμαι βέβαιος ότι έχετε τα στελέχη, έχετε άξια διοίκηση και έχετε την στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να πάτε από το καλό στο καλύτερο. Θερμές ευχές και Χρόνια Πολλά σε όλους.”

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ κ. Ν. Πιλαλίδης, ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης περισσότερη προσέγγιση στα αιτήματα των εργαζομένων και τόνισε: ”για να πάμε ενωμένοι όλοι μπροστά θέλουμε δημιουργικό διάλογο”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Δημήτρης. Λ. Μανιατάκης στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην πορεία της Εταιρίας τη χρονιά που μας πέρασε και στους στρατηγικούς στόχους και τις προοπτικές που ανοίγονται το 2006.

Τόνισε ότι ”η νέα χρονιά θα σημάνει για τη ΔΕΗ την απαρχή μιας συλλογικής προσπάθειας για μια νέα επιτυχημένη πορεία”. Αφού ευχήθηκε σε όλους μία δημιουργική χρονιά με υγεία και ευτυχία, μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

”Το 2005 απετέλεσε μια μεταβατική χρονιά για την Επιχείρηση και ορόσημο για την ιστορία της χώρας στον τομέα της ενέργειας.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, η εταιρία το 2005 σημείωσε αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, βελτίωση της παραγωγικότητας και αύξηση των συνολικών εσόδων. Ωστόσο, η κερδοφορία της Επιχείρησης παρουσίασε μείωση κυρίως λόγω εξωγενών παραγόντων, όπως η τιμή των καυσίμων, του φυσικού αερίου και των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα.

Παράλληλα, σημαντικό επίτευγμα της εταιρίας μας για την προηγούμενη χρονιά, υπήρξε η αξιόπιστη παραγωγή και τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες μας. Οι υπηρεσίες της ΔΕΗ δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά για την αποφυγή black out ή άλλων προβλημάτων κατά τους θερινούς μήνες και κυρίως τις ώρες αιχμής.

Το 2006 θα είναι η ”χρονιά έναρξης της απογείωσης” για τη ΔΕΗ.

Η εταιρία ξεκινάει με ”αισιοδοξία” το νέο χρόνο προκειμένου να στεφθούν με πλήρη επιτυχία οι βασικοί στόχοι που έχει θέσει. Στην προσπάθεια αυτή και για την επίτευξη των στόχων, αναγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που παίζει το ανθρώπινο δυναμικό της Επιχείρησης και επενδύουμε όλο και περισσότερο στον τομέα αυτό.

Η ΔΕΗ είναι στρατηγικής σημασίας επιχείρηση για την ελληνική οικονομία και οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι πρέπει να αποκτήσει εκείνο τον δυναμισμό, την ευελιξία και κεφαλαιακή επάρκεια που θα της επιτρέψουν να παίξει ”πρωταγωνιστικό ρόλο” μέσα στην ενοποιούμενη ενεργειακή αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Με αυτόν τον στρατηγικό προσανατολισμό θα πορευθούν η διοίκηση και οι εργαζόμενοί της κατά το 2006 και στα επόμενα χρόνια”.

Τέλος ευχαρίστησε όλο το Προσωπικό για την καθημερινή συμβολή του στην επιτυχημένη πορεία της Επιχείρησης και δήλωσε: ”Είμαι πεισμένος ότι μαζί θα επιτύχουμε τους παραπάνω στόχους για τη δυναμικότερη ανάπτυξη της Επιχείρησης προς όφελος των εργαζομένων, των μετόχων αλλά και των εκατομμυρίων πελατών μας, που μας εμπιστεύονται”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v