Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Διευκρινίσεις για αγορά Βουλγαρίας & Σερβίας

Στόχος για τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι η αύξηση του δικτύου πρατηρίων και του μεριδίου αγοράς στη Βουλγαρία και τη Σερβία διευκρινίζει η εισηγμένη σε επιστολή - απάντησή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΕΛΠΕ: Διευκρινίσεις για αγορά Βουλγαρίας & Σερβίας
Στόχος για τα ΕΛΠΕ είναι η αύξηση του δικτύου πρατηρίων και του μεριδίου αγοράς στη Βουλγαρία και τη Σερβία διευκρινίζει η εισηγμένη σε επιστολή - απάντησή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Παράλληλα τονίζει ότι τα 200 εκατ. δολάρια που αναφέρει δημοσίευμα εφμηερίδας, αφορά εκτίμηση του συνολικού επενδυτικού προγράμματος που θα απαιτηθεί για την ανάπτυξη ικανού αριθμού πρατηρίων στις δύο αγορές και αποτελεί ενδεικτική τάξη μεγέθους.

---Η απάντηση - επιστολή των Ελληνικών Πετρελαίων

Σε απάντηση της από 03/01/2006 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία γνωστοποιεί τα κάτωθι:

”Σε απάντηση της επιστολής σας με αριθμό πρωτοκόλλου 7/3.1.2006 σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ με τίτλο ”Επένδυση 200 εκατ. δολ. για την ανάπτυξη δικτύου - Ανοιγμα των ΕΛΠΕ σε Βουλγαρία και Σερβία”, θα θέλαμε να παραθέσουμε τα πιο κάτω :

1. Το δημοσίευμα αναφέρεται στις δραστηριότητες του Ομίλου στην εμπορία καυσίμων στην Βουλγαρία και Σερβία που ξεκίνησαν το 2002 με την ίδρυση δύο 100% θυγατρικών εταιρειών της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, καθώς επίσης και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης που διαγράφονται για τα επόμενα χρόνια στις συγκεκριμένες αγορές.

2. Όπως αναγράφεται στο Ετήσιο Δελτίο του 2004 (σελ. 86 και 103), μέχρι 31/12/2004, ο Όμιλος είχε επενδύσει ίδια κεφάλαια ύψους περίπου 56,5 εκατομμυρίων Ευρώ για την ίδρυση δικτύου πρατηρίων στις δύο χώρες με αποτέλεσμα να λειτουργούν σήμερα 33 ιδιόκτητα πρατήρια με τα σήματα της ”ΕΚΟ ΕΛΠΕ.

3. Στα πλαίσια της δεδηλωμένης στρατηγικής του Ομίλου για ενίσχυση της θέσης του στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στόχος είναι η αύξηση του δικτύου πρατηρίων και του μεριδίου αγοράς μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το ύψος των 200 εκατομμυρίων δολαρίων που αναφέρεται αφορά εκτίμηση του συνολικού επενδυτικού προγράμματος που θα απαιτηθεί για την ανάπτυξη ικανού αριθμού πρατηρίων στις δύο αγορές και αποτελεί ενδεικτική τάξη μεγέθους με βάση τις μέχρι τώρα πραγματοποιηθείσες επενδύσεις.

Συνεπώς, θεωρούμε ότι τα πιο πάνω στοιχεία, στο βαθμό που αποτελούν σημαντικές πληροφορίες ή μέρος της στρατηγικής του Ομίλου και όχι εκτιμήσεις για μελλοντικά σχέδια, είναι ήδη διαθέσιμα στο επενδυτικό κοινό (μέσω Ετησίων Δελτίων, Εκθέσεων Διοικητικού Συμβουλίου) και έχουν παρουσιαστεί σε σειρά παρουσιάσεων σε επενδυτικές ημερίδες και δελτίων τύπου.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v