Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Holding με Λάτση - Lukoil στα Βαλκάνια

Στη σύσταση εταιρίας Holding με συμμετοχή 50% αποφάσισαν να προχωρήσουν τα ΕΛΠΕ με την κοινοπραξία Λάτση - Lukoil, η οποία με τη σειρά της θα συστήσει 7 θυγατρικές σε ισάριθμες βαλκανικές χώρες. Στις διαπραγματεύσεις δεν έχουν τεθεί ακόμη προς συζήτηση θέματα που αφορούν στις σχέσεις ΕΛΠΕ - Petrola.

ΕΛΠΕ: Holding με Λάτση - Lukoil στα Βαλκάνια
Σε συμφωνία, σε ένα από τα πλέον επίμαχα ζητήματα, το οποίο αφορά στη συνεργασία των ΕΛΠΕ και της κοινοπραξίας του ομίλου Λάτση - Lukoil στα Βαλκάνια, κατέληξε το ελληνικό δημόσιο και εν η λόγω κοινοπραξία, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την πώληση του 23%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συστήσουν εταιρία Holding που θα εδρεύει στην Αθήνα, και η οποία θα συστήσει 7 θυγατρικές εταιρίες σε ισάριθμες βαλκανικές χώρες. Συγκεκριμένα, οι θυγατρικές θα δημιουργηθούν στη Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Στην εταιρία Holding η κοινοπραξία Lukoil και ομίλου Λάτση από τη μία, και τα ΕΛΠΕ από την άλλη, θα συμμετάσχουν με 50% έκαστος και συμφωνήθηκε να ενταχθούν σ’ αυτή όλα τα περιουσιακά στοιχεία που η Lukoil και τα ΕΛΠΕ κατέχουν στα Βαλκάνια. (Σημειώνεται ότι ο Ομιλος Λάτση δεν έχει παρουσία στα Βαλκάνια).

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αφού σε μια σειρά, άλλων κρίσιμων ζητημάτων όπως οι σχέσεις (συγχώνευση, απορρόφηση, εξαγορά) των ΕΛΠΕ με την Petrola, δεν έχουν τεθεί ακόμα προς συζήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v