Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ξεκίνησε η ηλεκτρομονάδα στη Θεσσαλονίκη

Κανονικά λειτουργεί το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής 390 MW της θυγατρικής της ΕΝΘΕ στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Σύμφωνα με διευκρινήσεις από τον όμιλο των ΕΛΠΕ, η λειτουργία της μονάδας δε σχετίζεται με πώληση ηλεκτρικού ρεύματος στο σύστημα.

ΕΛΠΕ: Ξεκίνησε η ηλεκτρομονάδα στη Θεσσαλονίκη
Κανονικά λειτουργεί το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής 390 MW της θυγατρικής της ΕΝΘΕ στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε πως από την Δευτέρα 2/1/2006 το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά και είναι πλήρως εντεταγμένο στο σύστημα, παρέχοντας ηλεκτρικό ρεύμα στο δίκτυο.

Σύμφωνα με διευκρινήσεις από τον όμιλο των ΕΛΠΕ, η λειτουργία της μονάδας δε σχετίζεται με πώληση ηλεκτρικού ρεύματος στο σύστημα, αφού κάτι τέτοιο δεν καθίσταται ακόμα δυνατό, λόγω μη ανταγωνιστικής τιμής ως προς αυτή της ΔΕΗ.

Η λειτουργία κρίνεται απαραίτητη για τεχνικούς λόγους προκειμένου να ελεγχθεί η ετοιμότητα της. Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι σε αυτό το διάστημα λειτουργίας η μονάδα παρουσίασε ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα το οποίο και αποκαταστάθηκε άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v